Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Hvordan lage nettsider for fra bunnen av: Trinn for trinn veiledning

1.Skissere målet og strategien din
2.Konfigurer merkeidentiteten din
3.Hold deg oppdatert på trender for design
4.Velg riktig nettsidebygger
5. Velg mal
6.Legg til innhold og sørg for optimalisering
7.Lansere dine websider
8.Analyser og forbedre

I denne artikkelen avlives myten om at du må være en guru innen markedsføring og nettutvikling for å lage en egen blogg, hjemmeside, profesjonell nettside eller nettbutikk for egen bedrift. Denne opplæringen vil hjelpe deg med design samt å lage en profesjonell hjemmeside gjennom noen få enkle trinn. Du får innspill på hvordan du analyserer din nisje, utvikler merkevarebyggingen og optimaliserer innholdet ditt for søkemotorer. Vi beskriver også wordpress og lignende tilbydere. Husk også å vurdere webhotell.

Trinn 1. Skissere målet og strategien din

Du må starte med en utførlig analyse. Innhold på egen webside, blogg eller for eksempel en nettbutikk må gjenspeile forretningsfilosofien og budskapet ditt eller budskapet til en bedrift. Start en åpen dialog med dine potensielle kunder, snakk med dem på språket deres, og tilby dem noe av verdi. For å gjøre det, må du samle informasjon om kundene dine.

Målgruppe

Å identifisere målgruppen er av sentral betydning. Tross alt er dette menneskene som du eller bedriften lager egen nettside for. Tenk på behovene og interessene til kunder og bedrifter som kanskje vil kjøpe produktet eller tjenesten. Finn svarene på disse grunnleggende spørsmålene:

 • Hva er en gjennomsnittsalder og det dominerende kjønn for potensielle kunder?
 • Hvilke behov og interesser har de?
 • Hva frykter de?
 • Hva er deres inntektsnivå?
 • Hvilke sosiale plattformer bruker de?
 • Hvilken informasjon søker de på nettet?

Markedsposisjon

For å plassere merkevaren din i markedet og skille deg ut i mengden, må du studere konkurrentene. Her er noen nyttige ideer:

 • Bruke søkemotorer til å søke etter konkurrerende merker etter nøkkelord
 • Les nisjespesifikke fora og kommentarer på sosiale medier som en blogg (som en bonus, vil du kunne få en bedre forståelse av potensielle kunder underveis),
 • Snakk med potensielle kunder og bedrifter, finn ut hvilke merkevarer de stoler på og hvorfor
 • Liste opp dine rivaler som identifiserer fordeler og ulemper.
 Mike | Creative Mints

USP

USP (unik selgerproposisjon) gjenspeiler den unike personligheten til merkevaren din. I USP’en din, spesifiser hva som skiller deg fra andre selskaper i markedet og skissere fordelene en kunde vil få ved å kjøpe produktet eller tjenesten din.

Det er viktig å huske at du ikke selger deg selv, men en spesifikk verdi, fordel eller resultat. Følg i fotsporene til store merker, f.eks. “Smelter i munnen, ikke i hånden din” (M & M’s), “30 minutter eller så er det gratis” (Domino’s), “Tenk annerledes” (Apple).

Trinn 2. Konfigurer merkeidentiteten din

Nå er det på tide å jobbe dataene du har samlet. Din merkeidentitet (farger, skrifttyper og logo) skaper det første inntrykket av merkevaren din eller merkevaren til en bedrift. De visuelle elementene i bedriftens stil må se organisk sammen på egen nettside.

Fargevalg

Fargene til bedriften din har evne til å forbedre merkevaregjenkjenningen din med 80%, så pass på å velge fargepaletten din med omhu.

 • Stol på psykologien til farger. For eksempel symboliserer rødt følelser og lidenskap; blå overgår komfort og pålitelighet; svart og hvitt får deg til å tenke på eleganse og luksus.
 • To eller tre matchende fargetoner vil være nok. For å komponere en balansert fargepalett, bruk fargehjulet fra Adobe Color.
 • Når du blander de valgte fargene, hold deg til 60/30/10 regelen.

Typografi

Skrifttyper – akkurat som farger – kan si mye om bedriften din. Følg disse enkle, men effektive tipsene når du velger bedriftens skrifttype/fonter:

 • Egen bransje vil hjelpe deg med å finne de riktige typografiløsningene for dine websider. Husk at et høyteknologisk selskap og motemerke trenger forskjellige skrifttyper for å formidle budskapet deres.
 • Unngå å blande mer enn 2-3 skrifter med mindre du vil at de skal se rotete ut.
 • Forsikre deg om at de valgte skriftene er perfekt leselige. Hvis potensielle kunder har problemer med å lese teksten din, kan det undergrave egen suksess.

Logo

Logo er et viktig element i visuell merkevarebygging, og krever derfor mye oppmerksomhet.

 • Velg riktig type emblem for design: logomerke (Nike), logotype (Facebook) eller kombinasjonsmerke (Cat).
 • Logoen din er enkel og kortfattet og gjenspeiler essensen i egen virksomhet
 • Lage en fin logo med bare noen få klikk på Logaster-nettstedet. Du trenger bare å oppgi navnet på bedriften og velge egen bransje

Trinn 3. Hold deg oppdatert på trender for design 

Trender for design på nettet endrer seg som været. I følge undersøkelser rangerer 48% av kundene design blant de viktigste delene av en nettside eller blogg. Selv om det er avgjørende å vurdere meningen til publikum, bør du ikke glemme noe som visuell balanse. Vi vil gi deg noen tips:

 • Når du lager en egen visuell stil for din nettside, blogg eller nettbutikk, bør du tenke på egen bransje. Mellom et konsulentselskap og tilbehørsmerke er det det siste som er avhengig av trender for å oppnå suksess.
 • Ta en titt på konkurrentene sine websider.
 • Hvis du savner ideer, kan du bruke den tidløse klassikeren (minimalisme, enkel geometri, svarte og hvite farger).
 • Selv om du følger trender, bør du unngå å følge dem for enhver pris – ellers vil du ende opp med å endre designet på egen blogg, nettbutikken eller hjemmesidene dine annenhver måned!

Trinn 4. Velg riktig nettsidebygger

Trenger du virkelig å ansette en profesjonell nettutvikler for å lage gode hjemmesider, egen nettside, blogg eller egen nettbutikk? Hvis du har et lavt budsjett, behøver du ikke bekymre deg. Med alle de avanserte nesttsidebyggerne som finnes der ute, kan du sette opp en fin, kundefokusert hjemmeside eller blogg uten stress. Du bør også vurdere webhotell.

WordPress

WordPress er, uten tvil, en av de mest populære og pålitelige nettsidebyggere i verden. Den brukes av store navn som Wall Street Journal, Forbes, Katy Perry, Mercedes-Benz, General Motors, Sony Music, MTV, Ebay og andre. WordPress har et intuitivt grensesnitt som lar deg legge til og redigere elementer med lukkede øyne. Med mer enn 1000 nøkkelferdige maler til disposisjon, kan du skaffe deg en tilpasset nettside tilpasset spesifikasjonene til publikum.

Wix

WIX

Med denne fantastiske nettsidebyggeren vil det ta deg mindre enn en time å lage en moderne nettside med profesjonelle elementer! Brukervennlig grensesnitt, mer enn 500 maler og mange plugins gjør Wix til en one-stop-løsning for å bygge alle slags websider, fra landingssider til e-handelssider.

uKit

uKit er enda et kraftig rammeverk for bygging av en nettside som kan lage både enkeltsidede og flersidede profesjonelle websider og nettbutikker. Velg mellom mer enn 400 maler og dra nytte av verdifull innsikt når du fyller egen blogg eller websider med innhold. Et stort utvalg av innstillinger lar deg optimalisere lastetid, spore viktig statistikk og utnytte smarte markedsføringsverktøy.

uCoz

Brukere elsker denne nettsidesbyggeren for sin enorme funksjonalitet. uCoz er et ideelt alternativ for sofistikerte og profesjonelle hjemmesider, for eksempel nettbutikk på flere sider, hjemmesider og blogger. Du kan enkelt gjøre justeringer på dine websider ved å endre åpen kildekode. I tillegg tilbyr uCoz smarte SEO-verktøy for å markedsføre dine websider på tvers av søkemotorer.

Webasyst

Fullpakket med funksjonalitet. Webasyst tilbyr “framework” som er profesjonelle for erfarne brukere, fullpakket med funksjonaliteter. Hvis du anser deg som en nybegynner, vil du sannsynligvis gå deg vill i de kompliserte funksjonene. Webasyst skiller seg ut gjennom sine originale maler, fleksible innstillinger og høye sikkerhetsstandarder.

Trinn 5. Velg mal

Mal (tema) er en gruppe filer som lager websider (eller nettbutikkens) struktur og design. Disse filene skisserer strukturen bestående av tekst, grafikk, menyer, informasjonsblokker, etc.

Hvordan velge riktig mal ved å bruke en av de tidligere nevnte nettsidebyggere:

 • Finn riktig kategori eller bedrift (f.eks. advokatfirma, restaurant, butikk for hjemmevarer osv.);
 • Bla gjennom brukervennlige maler med god design for å få den generelle ideen om hvordan dine hjemmesider vil se ut;
 • Velg den beste malen for dine behov.

Trinn 6. Legg til innhold og sørg for optimalisering

Når du fyller dine websider, egen blogg eller nettbutikk med informasjon, er de to viktigste tingene å fokusere på innhold og optimalisering. La oss forklare hvorfor vi legger så mye verdi på disse to faktorene

Innhold

Tekster og profesjonelle bilder utgjør kjernen i enhver webside. I følge undersøkelsen pleier 55% av brukerne å bruke 15 sekunder på en webside. Hvordan bruker du denne tiden til å vekke interessen deres?

 1. Nyttige tekster. Det er et kjent faktum at brukere bare leser omtrent 20% av teksten på en side. Ikke kast bort innsatsen på abstrakte, generelle setninger. Gi publikum informasjon som virkelig betyr noe for dem. Fortell dem om verdien av dine produkter og tjenester. I stedet for “Den beste kaffen i byen”, er det fornuftig å skrive: “Vi bruker de beste teknologiene for å bevare den fulle smaken av kaffebønnene våre.”

2. Visuelt innhold. Følg opp informasjon i teksten din med bilder (du kan lage diagrammer, bilder, infografikk, etc.). På denne måten vil du gjøre innholdet lettere å oppfatte og huske.

3.F mønster. Visste du at brukere har en tendens til å skanne en webside i F-formet mønster? Sørg for å plassere nøkkelinnholdet øverst på siden.

Optimalisering

Hvis hjemmesider, nettbutikken eller en blogg du lager ikke vises blant de beste resultatene fra søkemotoren, vil all din innsats for å lage egen hjemmeside være forgjeves. Bruk SEO-verktøy og triks for å drive Google-trafikk til dine websider.

1. Identifiser nøkkelord. Finn ut hvilke søk publikum bruker for å finne websiden din på nettet. Inkluder de identifiserte nøkkelordene i tekstene dine, og vær spesielt oppmerksom på overskrifter og underoverskrifter.

2.Følg en struktur. Søkemotorer prioriterer websider med et godt organisert innhold. Del tekstene dine opp i logiske avsnitt. Du kan lage og legge til punktlister, tabeller, infografikk, etc.

3. Bruk metadata. Hver artikkel må ha en tittel og et kort sammendrag. Du bør også lage en tekstbeskrivelse til alle bilder.

 Ico

4.Legg til tverrlenker. Legg til hyperkoblinger som vil sende brukere til andre sider på dine hjemmesider. Dette er en sikker måte å gjøre hjemmesiden din mer profesjonell og pålitelig for søkemotorer.

5. Gjør egen nettbutikk, blogg eller hjemmesider mobilvennlig og responsivt. Mobiltrafikken vokser eksponentielt. På Singles ‘dag som fant sted 11. november 2019, ble mer enn 90% av salget gjort via smarttelefoner. Å skreddersy design på websidene ditt til behovene til ditt mobile publikum er et grunnleggende steg for suksess.

Trinn 7. Lansere dine websider

Tiden er endelig inne! Nå er dine websider klare til å bli vist for publikum. Før den store lanseringen, må du sørge for:

 • Dine websider har design som gjenspeiler merkeidentiteten din eller den til en bedrift og ser unike ut
 • Nettsidene er enkle å navigere
 • Alle artikler og innlegg er ledsaget av bilder eller annen grafikk
 • Interne lenker fungerer ordentlig
 • Websider vises ordentlig på tvers av forskjellige enheter (datamaskin, bærbar PC, smarttelefon)
 • Websidene dine tar ikke lenger enn 5 sekunder å laste

Be venner og kollegaer teste dine hjemmesider eller blogg og gi tilbakemeldinger. Korriger eksisterende feil og gjør andre forbedringer. Nå er dine websider klare til å gå live!

Trinn 8. Analyser og forbedre

Hvis du vil at dine websider skal generere overskudd, må du følge med på resultatene. For dette formålet, bruk følgende verktøy:

Mahdi fakhr
 • Google Analytics lar deg studere besøkendes oppførsel (antall visninger, gjennomsnittlig tidsbruk på nettsiden, geodata, konverteringsfrekvenser osv.)
 • Google Search Console hjelper deg med å måle trafikken på dine websider, nettside eller egen blogg, fikse gjennomsøking og indeksering av feil, analysere visningene og klikkene dine, øke SEO, osv. Dette uunnværlige verktøyet sikrer at bedrifter får mest mulig ut av sin online tilstedeværelse.

Avslutningsvis

Det totale antallet nettsider har nådd 2 milliarder. Konkurransen om brukerens oppmerksomhet er like tøff som alltid. For å få folk til å fortsette å komme til plattformen din, må du kontinuerlig jobbe med dine websider.

 • Analyser SEO-innholdet ditt for å se hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Hold øye med de stadig skiftende algoritmene som brukes av store søkemotorer.
 • Finn ut hvordan dine besøkende reagerer på forskjellige typer design og innhold (tekst / video, nyttig / underholdende, etc.) og juster din nettside i forhold til preferansene deres.
author_image

Content marketing specialist hos Logaster. Vet forretninger fra A til Å og deler gjerne sin kunnskap med andre. Lidenskapelig om suksesshistorier av kjente merkevarer. Intervjuer Logasters store kunder.

Full merkevareidentitetspakke

Bruk Logaster-logoen til raskt å starte firmaet ditt. Skriv inn bedriftsnavnet ditt og få en profesjonell merkevarepakke på 60 sekunder! Prøv oss ut — det er enkelt!

At least 3 characters long.