Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Как се прави QR код с лого: инструкции стъпка по стъпка

  1. Какво е QR код?
  2. QR код VS Линеен код
  3. Какво прави QR кодът?
  4. Защо трябва да добавите лого към своя QR код?
  5. Как да създадете QR код с лого

Вярва се, че големите фирми и марки използват QR кодове, за да ангажират клиентите, но и малка фирма може да създаде персонализиран QR код — лесно е, бързо и не се изискват големи инвестиции.

Какво е QR код?

Терминът QR код означава код с “бърз отговор” поради своята лекота и скорост. Това е един вид бар код, представен от символи, състоящи се от черни пиксели върху бяло квадратче. Може да се прочете, използвайки приложение на смартфона Ви, за да получите информация.

Това е инструмент, свързващ реалния и виртуален свят и обикновено се поставя на постери за концерти, опаковки на продукти, стикери и улични тротоари. QR може да изпраща линкове, купони, информация за продукти и друга полезна информация за клиентите.

QR код VS Линеен код

qr vs barcode

Независимо дали е линеен код или QR код, всеки от тях си има своите собствени функции и характеристики, така че ние направихме рецензия на техните три основни разлики:

Ориентация. Линейният код включва еднопосочна информация за четене – хоризонтална, докато QR кодът се отнася за така наречени двуизмерни кодове. Неговото декодиране се прави в две посоки – хоризонтална и вертикална.

Обхват на информация. Линейните кодове са разработени, за да пренасят малко количество информация, тъй като са създадени първоначално, за да опростят работния процес. От друга страна, QR кодовете са насочени към прехвърлянето на много по-големи обеми.

Вид информация. С помощта на линейните кодове, инвентарния процес, наблюдението на стоки, потока на документи и идентификацията на продукти се опростява.

Обаче QR-кодовете могат да се използват с широк обхват, например, по време на екскурзии и криптиране на информация за туристически обекти. Затова е невъзможно да се каже със сигурност кой от тези два вида кодове е по-добър, всичко зависи от задачата, която искате да изпълните.

Какво прави QR кодът?

Първоначално разработен в Япония от Денсо Уейв, за да се проследи инвентар от резервни части във фабрика, след пускането му на пазара маркетьорите адаптирали QR кодове за още цели. Главно заради обемното съхранение и възможността за предаване на допълнителна информация за клиентите отвъд стандартната опаковка на продукта.

Такъв код се фотографира, използвайки вградената камера на устройството, което го декриптира, използвайки предварително инсталирано приложение.

Защо трябва да добавите лого към своя QR код?

Използвайки логото си като изображение на QR кода, ще го свържете към фирмата си визуално и информативно, привличайки още клиенти.

qr logo examples

Постарайте се да използвате ясно и елегантно лого и го сложете в центъра на кода. По този начин може да улесните клиентите си при разчитане на елементите на самия код. Вашето лого трябва да допълва кода и да не пречи при сканирането му.

Как да създадете QR код с лого:

Има различни опции за създаване на QR кодове с лого. Най-достъпния и лесен начин е онлайн QR код генератор.

Ето предложения на услуги, които ще Ви позволят създаване на QR кодове с лого само до няколко минути.

QR Code Monkey

qr code monkey

QR Code Monkey е популярен безплатен QR код генератор. За създаване на QR код, трябва да следвате няколко лесни стъпки за:

  • Добавяне URL на сайта Ви
qr code monkey add url
  • Избор цвета на кода
qr code monkey select color
  • Пасване с кода на дизайна
qr code monkey design code
  • Изтегляне на логото Ви. Това се прави, за да се сканира нормално кода.
qr code monkey download logo
  • Генериране на кода и запазване на желания формат.
generate logo in qr code monkey

В резултат получавате код, който може да се използва само до няколко минути.

Unitag QR код генератор

Unitag QR Code generator

Unitag е още един QR код софтуер за генериране, който дава възможността за създаване, управление и проследяване на кодове с персонализирани цветове и логота. Той е лесен и рентабилен софтуер за създаване на интелигентни кодове, създадени съгласно всички нужди, с динамично целево съдържание. В допълнение, можете да персонализирате дизайна и URL-ите и да получите HD кодове.

unitag templates

Стъпките на генериране на код се правят сходно на QR Monkey.

Qrcode-pro

qrPro

QR Code Pro е онлайн генератор, който предлага широк набор от цветови палитри и възможността да добавите свое собствено лого. Механизмът на процеса на създаване е сходен на другите услуги от списъка, но функционалността е леко опростена.

qr code Prod editting
Обновено Posted inКак
author_image

Специалист по контент маркетинг в Logaster. Познава изцяло бизнеса и с удоволствие споделя знанията си с другите. Обича за успешните истории на известни марки. Интервюира основните клиенти на Logaster.

Цялостен Пакет за Идентичността на Бранда

Използвайте инструмента за създаване на лога Logaster, за да стартирате бързо компанията си. Въведете името на бизнеса и се сдобийте с професионален брандинг пакет само за 60 секунди! Опитайте — лесно е!

At least 3 characters long.