Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

30 страхотни безплатни шрифтове – шрифт за лого за Вашите бранд дизайн проекти

Когато става дума за брандиране, шрифтът на едно лого е от първостепенно значение. Шрифтът, който избирате, е ключов аспект при проектирането на идентичност. Необходимо е да бъде нещо, което е възпремливо за очите, което може да има уникална индивидуалност и да бъде уместно в различни ситуации. Когато избирате шрифт, например декоративен шрифт, вземете предвид каква е личността на клиента, как ще бъде използвано логото във функционален аспект, както и какъв ще бъде най-подходящият запомнящ се дизайн за това.

На теория шрифтът, който изберете, ще бъде специален за бранда на клиента, но трябва да бъде надлежно лицензиран. Като такива, безплатните шрифтове са идеален тип източник за лого, тъй като могат да се използват безплатно в търговската мрежа, което ги прави лесно достъпни за всеки с определен бюджет.

Съществува изобилие от страхотни, различни възможности за безплатни шрифтове за лого. Събрахме 30 от най-добрите безплатни шрифтове за лого, които са налични в момента. Погледнете, изтеглете тези, които харесвате, и ни кажете дали сте ги използвали за Вашите проекти! Въпреки че много колекции от шрифтове, разгледани тук, могат да се използват безплатно, уверете се, че преглеждате условията, свързани с всеки един от шрифтовете.

CLOUD SANS

CLOUD SANS

Cloud Sans има особена структура в своя хуманистичен несерифен шрифт. Cloud Sans може да се използва за всякакви цели, като се предлага в курсив (Italic) и пет различни дебелини на шрифта – Bold и Light могат да бъдат изтеглени безплатно!

QANELAS SOFT

Qanelas Soft е професионален модерен несерифен шрифт, който придава геометрично усещане. Това е добра и красива вариация на семейството шрифтове Qanelas.

BEAVER

BEAVER

Goob Design Studio създадоха този страхотен шрифт със серифни букви и съвременен стил.

TROCCHI

TROCCHI

Кръстен на Александър Троки, автор от шотландски произход, Trocchi е базиран на традиционен дизайн и е създаден с небрежен плосък сериф. Trocchi е разработен за показ и текстови типове.

BEBAS NEUE

BEBAS NEUE

Въз основа на първоначалния безплатен шрифт Bebas Neue, Риочи Тсунекава, създава този несерифен шрифт. Популярността му нараства и някои го наричат ​​„Helvetica-та на безплатните шрифтове“. Към семейството има квартет от нови попълнения: Light, Thin, Regular и Book, благодарение на букволеярница Fontfabric. Модерните различни дебелини на шрифта отдават почит на изяществото и стила на Bebas с достойни форми, познати чисти линии, комбинация от техническа простота и топлина, което го прави универсално подходящ за печат, уеб, изкуство и търговия.

VAST SHADOW

VAST SHADOW

Vast е викториански плоско серифен маркетинг тип шрифт и създава атмосфера на солидарност, примесена с оттенък на изисканост.

NORWESTER

NORWESTER

Проектиран от Джейми Уилсън, Norwester е съкратен геометричен несерифен шрифт с малки букви, главни букви, цифри и различни символи.

POIRET

POIRET

Нов разкошен геометричен шрифт с нотка на конструктивизъм и артистичност. Poiret е специален шрифт с чисти леки форми, които са гладки и основни. Създаден с геометрични форми, той се отличава с изящни извивки и стилни линии. Шрифтът е чудесен за големи знаци, надписи, етикети, заглавия и различни формати за онлайн графичен дизайн. Може да се използва и за анимация, печат на тениски, лога и плакати.

AILERON

AILERON

Можете да изтеглите безплатно красиви несерифни шрифтове, особено известният Aileron. Разработен от Сора Сагано, дизайнер от Япония, Helvetica повлиява на това семейство шрифтове. Сагано вмъква стила си в класическия шрифт и леко го променя, за да го направи по-извит.

KLAVIKA

KLAVIKA

Този готин шрифт може да се види в популярното лого на Facebook.

GENTONA

GENTONA

Създаден от Рене Бидер, Gentona е нео-гротескен несерифен шрифт.

RAMBLA

RAMBLA

За текстове със средна дължина, хуманистичният несерифен шрифт – Rambla – е популярен избор.

FENIX

FENIX

Fenix ​​е шрифт със сковани извивки и серифни букви. Той е красив, когато се уголемява, и е лесно четим. При по-малки размери има изобилие от модели.

HIPSTELVETICA

HIPSTELVETICA

Hipstelvetica е тестов шрифт за показ, първоначално предназначен за личен проект. Известният дизайн на Helvetica му повлиява.

MODERAN

MODERAN

Този модерен шрифт е създаден от Zoki Design.

RECKLESS

RECKLESS

Този шрифт е рисуван на ръка и ще направи Вашия дизайн вълнуващ и впечатляващ. Reckless може да се използва за търговски и лични нужди, включително за надписи върху тениски, покани, плакати, бланки и значки.

MAXWELL

MAXWELL

Maxwell е чудесен за всякакъв вид работа с графичен дизайн, като например печатни, уеб и анимационни проекти. Maxwell е идеален за думи/лога и заглавия.

FUTURA

FUTURA

Това е шрифтът, който ще видите в логото на Google.

FIBRE

FIBRE

Fiber е безплатен модерен шрифт с ръкописни, старобългарски букви. Всички основни символи са различни, тъй като никой от тях няма същото „звучене“. Метриките и кернингите на този винтидж стил шрифт са разработени, за да приспособят най-оптималното изживяване за четене, което може да осигури един шрифт с големи букви.

HUMBLLE ROUGHT

HUMBLLE ROUGHT

Humblle Rought е модерен „old-school” шрифт с нелинейна флуидност, който ще осигури на текста Ви органично усещане. Този невероятен шрифт се предлага със специални символи, числа и различни стилистични вариации.

CASUAL

CASUAL

Casual е допълващ и може да се използва за лични и търговски проекти.

BRUX

BRUX

Brux е удебелен шрифт, който е стилен и жив! Той ще придаде на Вашите проекти индивидуалност и е идеален за дигитална и печатна работа!

ANDIS

ANDIS

Andis е шрифт, който изглежда страхотно във всеки размер, който предлага.

SURCO

SURCO

С извивки, изработени на ръка, напомняйки калиграфски букви, шрифтът Surco е оптимистичен хуманистичен несерифен шрифт.

OKOMITO

OKOMITO

Okomito е несерифен, повлиян от оригиналните шрифтове. Okomito е проникнат с нотка на целенасоченост, строгост и индустриална сила.

COVES

COVES

Coves е допълващ шрифт с последователни извивки и е фантастичен за лого дизайн и дизайн на заглавия. Предлага се в двойка различни дебелини: Bold и Light.

FELA

FELA

Този шрифт се състои от различни алтернативни глифи и уникална азбука по подразбиране. Специалните символи на Fela са подходящи за отделни пиктограми и езици.

SANT’ELIA

SANT’ELIA

Sant’Elia е модерен шрифт с шест различни дебелини.

Comfortaa

Comfortaa

Съкратен геометричен несерифен шрифт с малки букви, главни букви, цифри и разнообразни символи.

PEACE

PEACE

Peace Sans е удебелен шрифт, създаден с любов! Може да придаде на Вашата типография усещане за доброта и мир. Той е допълващ и може да се използва по всякакъв начин.

Опитайте да създадете Вашето лого с Logaster още сега.

author_image

Специалист по контент маркетинг в Logaster. Познава изцяло бизнеса и с удоволствие споделя знанията си с другите. Обича за успешните истории на известни марки. Интервюира основните клиенти на Logaster.

Цялостен Пакет за Идентичността на Бранда

Използвайте инструмента за създаване на лога Logaster, за да стартирате бързо компанията си. Въведете името на бизнеса и се сдобийте с професионален брандинг пакет само за 60 секунди! Опитайте — лесно е!

At least 3 characters long.