Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Cum să creezi un logo pentru canalul tău de YouTube


1.Cum să alegi o pictogramă
2.Cum să alegi o culoare
3.Cum să alegi un font
4.Cum să creezi un logo pentru canalul tău de YouTube: Ghid pas cu pas
5.Sfaturi pentru designul logo-ului
6.Tutorial rapid despre cum să adaugi logo-ul tău videoclipurilor

Gestionarea propriului canal de YouTube și partajarea de videoclipuri cu conținut captivant auditoriului tău, poate părea atât incitant cât și profitabil. Cu toate acestea, pe lângă creativitate și inovație, necesită foarte multă muncă asiduă.Poate fi dezamăgitor ca videoclipurile tale să nu primească atenția pe care o merită, iar tu să vezi audiența cum scade, pe zi ce trece. Dar de ce se întâmplă lucrul acesta? Ce anume nu faci cum trebuie? Este vorba aici despre câțiva factori. Dar, în mare parte, totul se reduce la a avea un logo sau un filigran inteligent. Haide să aflăm cum poți proiecta un logo câștigător pentru canalul tău de YouTube.

Cum să alegi o pictogramă

Oamenii adoră mărcile. Ne plac foarte mult lucrurile care au caracteristici care ies în evidență. Peste 40 la sută dintre respondenți cred că un logo eficient este cel care evocă asocieri directe cu industria în care ești implicat.

Dacă deja creezi conținut, ar trebui să ai o idee despre cum ar trebui să arate o imagine pentru logo-ul tău de YouTube. Cu creatorul de logo-uri pentru YouTube, Logaster, poți introduce un cuvânt cheie aferent industriei în care activezi și poți alege dintre zeci de opțiuni.

Icons

Iată câteva pictograme care ar putea fi alegeri bune pentru un canal de gătit.

Dacă te zbați să găsești idei, pur și simplu alege industria ta din meniul derulant de la Pasul 1, din procesul de creare al unui logo.

Cum să alegi o culoare

Evită culorile tale preferate și nuanțele care sunt la modă. Preferințele tale personale, ca să nu mai vorbim de trenduri, se pot modifica în timp. Singurul lucru care rămâne constant este înțelesul din spatele culorii. În proiectarea logo-ului tău pentru YouTube, nu există așa numitele “culori populare”. Proprietarii de canale folosesc un spectru divers de nuanțe. Pentru a alege o culoare care să capteze esența a ceea ce faci, citește despre psihologia culorilor și gândește-te la emoțiile pe care vrei să le evoce conținutul clipurilor tale.

choose a color

Creatorul online de logo-uri, Logaster, îți oferă o excelentă oportunitate să te joci cu schema de culori a viitoarei tale sigle.

Câte culori ar trebui să folosesc?

Pictograma ta nu ar trebui să aibă o singură culoare. În același timp, nici nu vrei să o aglomerezi cu prea multe nuanțe. Cea mai bună soluție este să folosești una până la trei nuanțe. Evită culorile contrastante dacă vrei ca designul tău să nu arate superficial și confuz.

Cum să alegi un font

Dacă dorești să adaugi text siglei tale, folosește fie numele canalului sau al companiei, fie sloganul tău. Făcând astfel vei face canalul tău mai ușor de asociat cu ceea ce faci. În plus vei păstra și designul curat. Alegerea fontului corect nu este o sarcină care să fie tratată superficial. Sunt multe lucruri de care trebuie ținut cont. În articolul nostru “Cum să alegi un font pentru sigla ta”, am discutat despre cum să alegi cel mai bun font pentru afacerea ta. Vezi cele mai importante sfaturi de mai jos.

Lizibil

Legible

Când alegi un font pentru designul tău, asigură-te că va putea fi citit atunci când este micșorat. Evită fonturile care îți transformă textul siglei într-o pată încețoșată.

Simplu

Simplu

Fonturile superbe și bizare  pot afecta modul în care clienții pot percepe pictograma  ta. Simplitatea și claritatea au un efect major în realizarea unui design atrăgător vizual.

Potriviri cu pictograma ta

Matches your icon

Toate elementele siglei tale trebuie să spună o poveste consistentă, coerentă. Pentru a realiza acest lucru, alege un font care se potrivește pictogramei tale.

Mai puțin este mai mult

Less is more

Dacă ai un logo pe bază de text, este bine să te rezumi la un singur font pentru a asigura lizibilitatea. Dacă trebuie să separi vizual numele canalului de slogan, poți folosi două fonturi. Cu toate acestea, asigură-te că se potrivesc și că sunt lizibile.

Cum să creezi un logo pentru canalul tău de YouTube: Ghid pas cu pas

Fă clic pe “Creează Logo” și începe cu Pasul 1.

Pasul 1. Introdu numele

logaster

La acest pas, cel mai bun lucru este să punctezi numele canalului tău de Youtube.  La fel de des, sigla poate fi folosită ca filigran pentru clipurile tale fiind totodată un instrument de promovare și de stimularea a traficului pe canalul tău.

Pasul 2. Specifică tema videoclipurilor tale

logos

Astfel serviciul va genera pentru tine cele mai potrivite sigle.

Pasul 3. Alege logo-ul

Alege sigla care-ți place, dintre cele sugerate și fă clic pe “Previzualizează și Descarcă” pentru a salva logo-ul în cont și/sau să continui să plătești.

Pasul 4. Editează logo

Edit logo

Toate siglele sugerate sunt pregătite pentru descărcare. Cu toate acestea, dacă dorești să editezi unele elemente ale logo-ului tău preferat: font, culoare, dimensiune, locație, etc., fă clic pe “Editează logo”.

Pasul 5. Salvează și descarcă un logo

Save and download a logo

În cele din urmă, logotipul tău este gata. Dacă ești sigur de el, este momentul să-l achiziționezi, dacă nu, doar salvează logo-ul, mai gândește-te asupra designului și revino să-l editezi. De asemenea, poți “încerca” logo-ul, descărcându-l gratuit într-o rezoluție mai mică. Citește aici cum poți face acest lucru.

Sfaturi pentru designul logo-ului

Filigranele pot fi o pacoste pentru publicul tău. Sfaturile noastre te vor ajuta să eviți capcanele comune și să creezi un filigran elegant.

Folosește cât mai puține elemente

few elements

Când vine vorba despre crearea unui design atrăgător și memorabil, minimalismul este tot. Evită aglomerarea siglei tale cu prea multe detalii. Două sau trei elemente, numele canalului tău și sloganul (acesta este opțional) sunt mai mult decât suficiente.

Aranjează cu înțelepciune

Arrange

Fă-ți timp pentru a găsi locul potrivit pentru fiecare element în design. O încheiere bine gândită poate fi un factor uriaș pentru succesul canalului tău.

Spațiul gol contează

Blank space

Lasă spațiu alb între și pe lângă elemente, pentru ca designul să arate curat și ușor de citit.

Salvează logo-ul în format raster și vector

vector raster logo

Poți folosi o siglă în format PNG (cu fundal transparent) și JPG raster pentru canalul tău de YouTube. Poate că în viitor, îți vei folosi sigla pentru alte tipuri de reclame, așa că va trebui să o salvezi și în formate vectoriale (îți oferă posibilitatea să scalezi un logo la orice dimensiune fără să se piardă din calitate).

Tutorial rapid despre cum să adaugi un logo clipurilor tale

După cum deja am menționat, nu este un lucru neobișnuit pentru un logo să fie folosit ca avatar pentru canal și ca filigran pentru clipurile tale.

De fapt, poți folosi orice imagine ca filigran adăugând-o în partea de jos a colțului din dreapta player-ului tău.

Când ești pe canalul tău de YouTube, fă clic pe imaginea canalului tău și apoi pe “Studio Creator.” Selectează “Canal – Branding – Adaugă filigran”.

logo to your videos

Filigranul va fi afișat numai utilizatorilor care nu sunt abonați la canalul tău de YouTube. Acest lucru transformă filigranul într-un mare generator de trafic. Dând clic pe filigranul tău, utilizatorii vor fi direcționați spre canalul tău.

Felul în care îți pui brandul pe canalul de YouTube coeziv și memorabil. Cu Logaster, poți începe crearea brandului tău vizual, chiar acum.

Sperăm ca acest articol îți este de ajutor. Fii mereu inspirat. Creează videoclipuri captivante folosind logo-uri aspectuoase de la Logaster!

author_image

Specialist în marketing prin conţinut, la Logaster. Îşi cunoaşte treaba de la A la Z şi împărtăşeşte cu plăcere, cunoştinţele ei cu ceilalţi. Pasionată de poveştile de succes ale ale unor mărci celebre.

Pachetul Complet al Identităţii de Marcă

Utilizează creatorul de logo Logaster pentru a-ţi lansa rapid compania. Introdu numele companiei şi vei primi un pachet profesional de branding în numai 60 de secunde! Încearcă-ne — este foarte uşor!

At least 3 characters long.