Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Istoricul și semnificația din spatele logo-ului Adidas

Dintr-o mică afacere de familie, Adidas a devenit cel de-al doilea mare producător de îmbrăcăminte sportivă din lume. O strategie avansată de branding a jucat un rol imens în succesul companiei. În acest articol, vom arunca o privire la modul în care gigantul global a reușit mereu să-și redeseneze logo-ul iconic, rămânând loial identității sale de brand. 


1.Cine a conceput sigla Adidas
2.Însemnătatea din spatele siglei Adidas
3.De ce Adidas are patru logo-uri
4.Secretul brandingului Adidas
5.Cum ar arăta sigla Adidas dacă ar fi fost făcută cu Logaster?

Cine a conceput sigla Adidas

În mințile a milioane de clienți, Adidas este adesea asociat cu cele trei dungi. Este foarte surprinzător deoarece compania a păstrat fidelitatea simbolului vizual încă din 1949. Pe cel dintâi logo Adidas se găsea un pantof de alergare ghimpat, atârnând  de două capete lungi ale literei “d”.

the-1st-logo

Cu toate acestea, s-a dovedit că aceeași pictogramă era deja folosită de Karhu Sports, un mare brand de încălțăminte. Pentru a rezolva disputa, Adolf Dassler, fondatorul Adidas, a achiziționat marca înregistrată pentru o sumă echivalentă cu 1.600 de euro din zilele noastre plus două sticle de whiskey.

Pe la începutul anilor 70, sigla Adidas avea trei dungi paralele. Ca un rezultat al campaniei de rebranding din 1971, compania a introdus o emblemă revizuită cu un trifoi. În 1991, publicul a văzut o nouă versiune de logo – trei dungi înclinate asemănătoare unui munte. Sigla Adidas, așa cum o știm astăzi, a fost proiectată la începutul anilor 2000 și reprezintă un cerc traversat de trei linii curbe.  

Semnificația din spatele siglei Adidas 

Inițial, Adidas a adăugat dungile pantofilor pentru a-i face mai durabili. Apropo, alergătorul Jesse Owens a câștigat Jocurile Olimpice din 1933, purtând încălțămintea Adidas.   

Dungile de pe emblema trifoiului simbolizează accentul pus de companie pe varietate, timp în care cele trei frunze de trifoi reprezintă cele trei părți ale lumii ( America de Nord, Europa și Asia) de unde poți cumpăra produsele lor.

Logo-ul în formă de munte transmite ideea de a depăși provocările și de a-ți urmări obiectivele, indiferent ce s-ar întâmpla. Cât despre emblema rotundă, aceasta reprezintă globul și adaptarea rapidă la schimbări.  

the-2nd-logo

Iată un fapt curios. Pe toate logo-urile Adidas, numele companiei începe cu o literă mică, pentru a sublinia faptul că brandul produce articole sportive casual, accesibile tuturor.

De ce Adidas are patru logo-uri

Faptul unic legat de Adidas este acela că niciodată nu renunță la versiunile mai vechi ale siglelor sale. Producătorul de îmbrăcăminte le folosește pe toate patru în diferite linii de producție și în diferite colecții. Haide să aruncăm o privire rapidă asupra logo-urilor care coexistă în familia extinsă Adidas. 

1.  Trei dungi paralele

the-3rt-logo

Este un simbol clasic care apare pe toate liniile de produse. Nu ar fi exagerat dacă am spune că logo-ul cu cele trei dungi este piatra de temelie a mărcii Adidas. 

2. Trifoiul

the-4th

Alături de designul cu trei dungi, această versiune este folosită pentru linia de produse Originale (îmbrăcăminte casual și încălțăminte).   

3. Muntele

the-5th-logo

Emblema muntelui este potrivirea ideală pentru linia de performanță, proiectată pentru sportivii profesioniști.

4. Cercul

the-6th-logo

Această versiune poate fi văzută în colecțiile de stil, create în colaborare cu designeri celebri.  

Secretul brandingului Adidas

În ciuda schimbărilor constante, brandul Adidas rămâne fidel originilor sale. O astfel de consecvență ne permite să recunoaștem, în mod inconfundabil, logo-ul Adidas în oricare variație a sa. Succesul identității brandului Adidas se reduce la patru principii de bază:

  • Design simplu. Toate logo-urile Adidas sunt minimaliste și concise. Atât textul cât și imaginea sunt ușor de citit.  
  • Versatilitate. Deși culoarea principală a companiei Adidas este negrul, aceasta își modifică opțiunile de culoare pe diferite linii de produse. De-a lungul lungii sale existențe, emblema iconică a fost albă, roșie ba chiar verde strălucitor.  
  • Mesaj puternic. Adidas își folosește logo-ul într-un mod inteligent pentru a-și comunica valorile, cum ar fi calitatea, rezistența și perseverența.
  • Conștientizare. Brandul Adidas este de încredere pentru multe celebrități și atleți desăvârșiți, inclusiv Beyonce, Kylie Jenner, Cristiano Ronaldo și Muhammad Ali. Purtând Adidas la evenimentele publice, acestea cresc în continuare profilul brandului, atât printre clienții deja existenți cât și printre cei potențiali.  

Visezi la propriul logo?

Introdu numele companiei, mai jos, și creează-ți propriul brand acum!

Cum ar arăta sigla Adidas dacă ar fi fost făcută cu Logaster?

Adidas_
Adidas_
author_image

Specialist în marketing prin conţinut, la Logaster. Îşi cunoaşte treaba de la A la Z şi împărtăşeşte cu plăcere, cunoştinţele ei cu ceilalţi. Pasionată de poveştile de succes ale ale unor mărci celebre.

Pachetul Complet al Identităţii de Marcă

Utilizează creatorul de logo Logaster pentru a-ţi lansa rapid compania. Introdu numele companiei şi vei primi un pachet profesional de branding în numai 60 de secunde! Încearcă-ne — este foarte uşor!

At least 3 characters long.