Logo-uri frumoase de companii: 25 de logo-uri de branduri faimoase și istoria lor
Este inutil să spunem că un logo joacă un rol imens în creșterea și promovarea companiei. În prezent, oamenii sunt din ce în ce mai conștienți de ceea ce cumpără, fie că este vorba despre un produs sau serviciu. Împreună cu calitatea, clienții sunt atenți la o serie de alte aspecte care alcătuiesc o afacere, cum ar fi responsabilitatea socială, eco-prietenia și identitatea de marcă. De-a lungul anilor, de obicei, un brand folosește mai mult de o emblemă. Luate împreună, astfel de embleme creează o înregistrare vizuală a istoriei unei companii și reflectă tradițiile, valorile și avantajele competitive.
Dacă vizualizați un logo celebru, veți vedea că acesta declanșează anumite asociații în mintea voastră. De exemplu, „Arcul de Aur” de pe logo-ul McDonald vă face să vă gândiți la hamburgerii suculenți și la dulceața McFlurry. Când priviți emblema BMW, mintea dvs. creează imaginea unei mașini elegante, care subliniază statutul social ridicat al proprietarului său. Mai mult, un logo vă modelează opinia despre o afacere și produsele sale.
Ne-am provocat să alegem manual cele mai bune 25 de logo-uri ale companiei. Având în vedere o varietate uimitoare de modele cu aspect bun, sarcina părea a fi copleșitoare la început. Cu toate acestea, am făcut-o! Din păcate, nu am reușit să găsim autorii unora dintre embleme. În același timp, pe această listă există logo-uri care sunt rezultatul muncii grele a mai multor designeri. Unele mărci și-au modificat logo-urile de atâtea ori încât a trebuit să ne concentrăm doar pe proiectele de reper. Sperăm să vă bucurați de această sărbătoare vizuală și să vă folosiți inspirația pentru a crea o opera de artă uimitoare!
Nike
Legendarul Nike a început ca o companie importatoare Blue Ribbon Sports. În 1971, brandul a decis să se extindă în producția de încălțăminte sport, stabilind astfel marca Nike așa cum o știm astăzi. Este curios să știi că fondatorul Nike, Philip Knight, a găsit inițial banalul simbol al „faimosului” acum, spunând că nu era un mare fan al designului. Poți să crezi? Nici noi nu putem!

Sigla Nike a fost realizată de Carolyn Davidson, care a fost plătită cu doar 35 de dolari pentru munca ei! Inspirată de zeița greacă Nike, Davidson a dorit să-i transmită viteza și mișcarea ei neobișnuită prin emblemă. În 1978, producătorul de pantofi și-a revizuit logo-ul adăugând un font mai îndrăzneț și schimbând ușor swoosh-ul. Nimeni nu s-a gândit că forma geometrică particulară va deveni în curând unul dintre cele mai recunoscute simboluri grafice din lume! Cu timpul, swoosh-ul a devenit destul de popular pentru a alunga numele companiei din compoziția logo-ului. Nu este rău pentru un design de 35 de dolari, nu?
Coca-Cola

Pariem că nu știați că logo-ul iconic Coca-Cola a fost creat de un contabil obișnuit pe numele de Frank Mason Robison! Cea mai caracteristică parte a emblemei este tiparul elegant, curgător, Spencerian, care a fost utilizat în mod obișnuit în documente și corespondență la sfârșitul secolului XIX. În 1890, brandul a decis să-și facă logo-ul mai sofisticat, înfrumusețându-l cu suluri și vârtejuri complexe. Sulurile de pe litera „C” arătau ca niște cireșe delicioase atârnate de un copac. În ciuda eforturilor, noul design nu a rămas mult timp, iar astăzi putem vedea vechea emblemă a lui Robinson pe sticlele noastre Coca-Cola. Uneori, pur și simplu nu poți bate designul original!
Ford

Știați că Ford Motor a fost a treia companie de automobile fondată de legendarul Henry Ford? Prima lui afacere a mers. În ceea ce privește a doua sa companie (care a devenit mai târziu cunoscută sub numele de Cadillac), Ford a lăsat-o din proprie voință. Emblema originală pentru Ford Motor a fost o icoană rotundă decorată excesiv, care a prezentat numele companiei și locația. În 1927, odată cu lansarea unui nou model Ford А, marca a decis să-și reîmprospăteze identitatea corporativă. Acum este reprezentat de un logo în formă de elipsă albastră, care a devenit sinonim cu bun gust și stil.
Apple
Istoria grafică a mărcii Apple a început cu o emblemă ornamentată proiectată de Ronald Wayne, unul dintre co-fondatorii Apple. Ideea din spatele logo-ului a fost descoperirea revoluționară a gravitației de la Newton. Alături de numele companiei (Apple Computer Co.), logo-ul a prezentat un citat lung care spunea: „Newton… o minte care călătorește pentru totdeauna prin mări ciudate de gândire… singură.” Dezamăgit de design, Steve Jobs a cerut să îl înlocuiască cu ceva „nu atât de drăguț”. Așa a apărut Rob Janoff cu un logo colorat sub formă de măr și numele companiei reduse la „Apple”. Acest lucru s-a întâmplat în 1977. Noul logo a vizat un public mai tânăr și a transmis capacitatea unică a computerului de a reproduce culorile. Vă puteți întreba de ce mărul de pe logo are o mușcătură. Răspunsul este destul de amuzant, de fapt! A fost făcută pentru a evita confuzia cu o cireașă!

În 1984, odată cu lansarea Apple Macintosh, gigantul tehnic a decis că simbolul său a devenit suficient de faimos pentru a reprezenta marca Apple de unul singur. Astfel, numele companiei au fost eliminate din emblemă. Începând cu 1984, Apple a fost fidelă logo-ului său uimitor, experimentând doar cu nuanțe și umbre.
Pepsi

În 1893, Caleb Bradham nu-și putea imagina că sigla lui era destinată să devină un simbol vizual iconic al secolului XX și să formeze cultura modernă. Emblema a trecut doar prin prima sa transformare în 1962, vărsând cuvântul „cola”. Acum sigla conținea doar cuvântul „Pepsi” pe o pictogramă rotundă pictată în roșu, alb și albastru. Apropo, emblema rotundă reprezintă un capac pentru sticla Pepsi. Între 1971 și 2005, designul și-a continuat drumul către simplitate, devenind mai simplu și mai minimalist cu fiecare rebranding. Privind simbolul Pepsi acum, puteți spune că a fost perfecționat la perfecțiune!
Mercedes-Benz
Ne este greu să credem, dar la începutul secolului XX sigla pentru Mercedes-Benz (care, apropo, era cunoscută drept Daimler Motors Corporation în acea vreme), a fost departe de sticla iconică cu trei vârfuri. Predecesorul său era o pictogramă eliptică cu cuvântul „Mercedes” pe ea. Apropo, știți de ce marca se numește „Mercedes”? Era numele frumoasei fiice a lui Gottlieb Daimler! Abia șapte ani mai târziu, în 1909, Daimler a înregistrat două mărci comerciale, o stea cu trei vârfuri și una cu patru vârfuri, cu cea dintâi aleasă în cele din urmă drept nou simbol al companiei. Din 1910, toate mașinile Mercedes-Benz se lăudau cu o stea strălucitoare în trei puncte pe caloriferul lor. În 1916, steaua a fost pusă într-un cerc devenind mai ascuțită și mai elegantă.

De remarcat că între 1916 și 1921, sigla a avut un alt cerc cu cuvântul „Mercedes” scris de-a lungul marginii sale interioare. Emblema așa cum o știm astăzi a fost introdusă în 1921, doar pentru a da loc unei noi variații care seamănă cu vechiul design din 1916. Anul 1926 a fost marcat de fuziunea a doi giganți auto, DMG și Benz & Cie, astfel s-a născut compania Mercedes-Benz. O nouă emblemă a fost un amestec de bun gust din cele două logo-uri vechi, steaua DMG cu trei vârfuri și coroana de laur Benz. Numele „Mercedes” și „Benz” au fost scrise de-a lungul marginii interioare a cercului logo-ului. Elegant și eficient, designul a fost folosit până în 1996, când compania și-a dat seama că era timpul să revină la rădăcini și să readucă emblema DMG minimalistă din 1921. Și suntem bucuroși că au făcut asta!
McDonald’s
În zorii carierei sale impresionante, McDonald’s a fost cunoscut drept „Faimosul barbeque al lui McDonald”. Pe logoul din 1940, iubitorii burgerilor au putut vedea numele companiei, cu cuvântul „Faimos” subliniat de două ori. În 1948, numele mărcii a fost schimbat în „Famous Hamburgers de la McDonald”, urmat de un rebranding important. Între 1948 și 1953, compania a folosit ca mascot un bucătar amuzant Speedee. În 1960, McDonald a introdus celebrul „Arce de Aur” sub forma literei „M.” Create de Stanley Meston, arcele au fost sortite să devină un sinonim recunoscut la nivel mondial de mâncare rapidă de îți lasă gura apă.

Cu toate acestea, călătoria emblemei McDonald nu a fost încă terminată. În 1968, liderul fast-food a simplificat litera „М” și a pictat cuvântul „McDonald’s” negru. Numai în 1983, McDonald a găsit semnul grafic ideal pe care îl cunoaștem atât de bine acum, cu un logotip alb și „M” auriu pe un fundal roșu. În 2003, s-a decis adăugarea sloganului „I’m lovin’ it” sub „M.” Ca parte a campaniei de reproiectare din 2006, lanțul de restaurante a luat o decizie înțeleaptă de a elimina detaliile excesive de pe emblema sa, permițând emblematicelor Arcuri de Aur să vorbească pentru întregul brand.
Levi’s

În prezent, emblema Levi există în două versiuni, un logotip minimalist alb și roșu și un logomark cu doi cai. Logo-ul cailor poate fi văzut pe petele de blugi Levi pentru a sublinia calitatea și durabilitatea lor. Ideea pentru sigla roșie a luat naștere abia în 1940, ca încercare de a fi observat în rândul unui număr tot mai mare de concurenți. În 1969, Levi a prezentat o altă emblemă sub formă de aripi de lilieci, crearea lui Walter Landor & Associates. Fanii Ardent ai brandului de blugi au crescut să placă designul original nu mai puțin decât celelalte două. Logo-urile Levi par o familie mare, puternică, nu sunteți de acord?
Burger King

Al doilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, Burger King a reușit să construiască o imagine inteligentă și elaborată de marcă. Rivalul lui Burger King, McDonald este probabil singura marcă care o poate face mai bine. Cu toate acestea, a pierde în fața unui concurent ca McDonald’s nu este nimic de care să-ți fie rușine! În ceea ce privește istoricul logo-ului Burger King, totul a început cu o emblemă destul de complexă, cu un rege (da, chiar regele Burger!), așezat cu mândrie pe un burger. Deși este încă utilizat în unele reclame, personajul amuzant nu a durat mult. În 1969, regele a fost răsturnat de … două jumătăți dintr-un cozonac. Imaginea s-a dovedit a fi astfel încât a fost folosită de pe emblema Burger King de atunci. Cu toate acestea, în 1998, sigla a fost ușor modificată, obținând un cerc albastru și efect 3D magnetic.

Istoria diversă a logo-ului Google a început nu cu mult timp în urmă, în 1997. Versiunea brută a emblemei Google de astăzi a fost creată în GIMP de Sergey Brin, co-fondator al gigantului IT. Adăugarea unui semn de exclamare la numele său a fost încercarea Google de a imita Yahoo! proiecta. Dându-și seama că copierea nu este cea mai bună opțiune pentru un brand atât de puternic ca Google, Ruth Kedar a eliminat semnul exclamării în 2000. Imaginea corporativă îmbunătățită a câștigat popularitate largă și a durat până în 2010. În 2015, Google a prezentat cea mai recentă versiune a logo-ului care servește ca un bun exemplu de perfecțiune grafică.
Warner Bros.

Cunoscut fiecărui iubitor de cinematograf, simbolul scutului s-a lipit de sigla Warner Bros. prin grosime și subțire. Datând din 1923, prima emblemă avea prescurtarea „WB” sub forma unui scut. Partea superioară a logo-ului a folosit o fotografie a studioului de film. În 1929, conducerea companiei a decis să înlocuiască fotografia cu cuvintele „Warner Bros. Pictures Inc.” Urmând tendința minimalistă, în 1936-37, Warner Bros. a eliminat tot textul din designul său. În 1937, imaginii scutului i s-a arătat un aspect tridimensional. În 1948, în urma primelor filme color, compania și-a transformat logo-ul monocromatic într-unul colorat. Între 1948 și 1967, scutul a fost pictat în albastru și galben, iar literele voluminoase „WB” păreau a fi făcute din aur. În 1967, WB a cunoscut schimbări drastice, deoarece a devenit proprietatea companiei de film Seven Arts. Celebrul scut a devenit mai simplu și unghiular în formă, sub numele de Seven Arts. Trei ani mai târziu, în 1970, Warner Bros – Seven Arts a fost achiziționată de compania națională Kinney. Acum, numele “A Kinney National Company” a dominat emblema. Pentru o perioadă scurtă de timp, în 1972, Warner Bros. a folosit un logo care semăna cu vechiul său design din 1948. În același an, un designer Saul Bass a venit cu un nou logo care a fost folosit până în 1984. Noul design a fost mai simplu decât predecesorii săi, cu legendarul „W” stilizat pentru a semăna cu trei linii care se intersectează. În 1984, compania de film a revenit la designul său albastru și galben din 1948, adăugând mai multă viață culorilor sale. În ultimii doi ani, logo-ul a suferit modificări minore, cum ar fi experimentarea cu nuanțe și animații.
IBM

Logo-ul IBM s-a născut la sfârșitul anului 1924, când compania de calculare-tabulare-înregistrare și-a schimbat numele într-o „mai mare mașină de afaceri internațională”. În mod logic, schimbarea numelui a dus la schimbări majore în identitatea vizuală a companiei. O emblemă CTR complexă din 1911 a fost urmată de un design total diferit. Noua pictogramă circulară conținea cuvintele „Mașini de afaceri internaționale” în formă de glob. În 1947, în urma modernizării tehnice a companiei, emblema a fost înlocuită cu un logotip „IBM” minimalist. În 1956, un renumit designer Paul Rand a făcut ca scrisorile să pară mai grele, subliniind statutul ridicat și reputația fără cusur a întreprinderii. În 1972, în urma unor schimbări masive în strategia de poziționare a mărcii, Rand a fost nevoit să revizuiască din nou logo-ul. Noul design cu dungi a reprezentat viteză, versatilitate și dinamică.
NASA

Prima NASA a fost dezvăluită în 1958, când Comitetul consultativ național pentru aeronautică a fost reorganizat în NASA. După cum se dovedește, NASA nu are una, ci trei embleme: un semn (așa-numitul „Meatball”), logo-ul (numit „Worm”) și ștampila. Ștampila a făcut o „carieră” cu adevărat incredibilă: a fost aprobată de președintele Eisenhower și modificată ulterior de însuși președintele Kennedy.
Microsoft

Respectând cele mai recente tendințe de design din acea vreme, sigla originală Microsoft a apărut în 1975 și a fost utilizată până în 1979. În 1980, compania de calculatoare aspirantă a optat pentru o emblemă mai simplă și mai elegantă, cu cuvintele „Microsoft” scrise pe o singură linie. În 1982, publicul a văzut un logo Microsoft transformat, cu o scrisoare extravagantă și atrăgătoare „O.” Avocații mărcii au iubit atât de mult noul design, încât anularea sa în 1987 a provocat o reacție importantă. Istoricul vizual al companiei a continuat cu un logo concis Packman, scris de Scott Baker. O linie între literele „О” și „S” a evocat asocieri instantanee cu viteză și creștere. Sfarsitul anilor 90 și începutul anilor ’00 au fost ziua de început a gigantului IT, logo-ul simplu făcând parte din lista simbolurilor grafice de top din lume.
Adidas

Adi Dassler era un om cu multe talente. El a fost cel care a decis să pună trei dungi pe pantofii Adidas pentru a le face ușor identificabile printre brandurile concurente. Cu timpul, graficul a devenit un logo complet, care a rămas practic neschimbat timp de mai mulți ani. (Singurul element de design pe care l-a experimentat Adidas a fost forma dungi.) În anii 60, Adi Dassler și soția sa Käthe au venit cu o altă emblemă care avea un trifoi. În 1997, producătorul german de încălțăminte a introdus noul său simbol corporativ, cu trei dungi înclinate formând un munte abrupt. Muntele a reprezentat provocările cu care se confruntă compania și obiectivele pe care le urmărește.
Starbucks

În 1971, căutând inspirație pentru identitatea lor de brand, fondatorii Starbucks au descoperit o gravură din lemn care datează din secolul al XIV-lea. Gravura a arătat o sirenă frumoasă (sirenă) cu două cozi. Acea imagine a fost destinată să devină unul dintre punctele culminante ale designului grafic modern. Folosind descoperirea ca prototip, Terry Heckler a proiectat o emblemă cu o sirenă goală purtând o coroană. (Este curios să remarcăm că pe atunci compania de cafea era cunoscută sub numele de Starbucks Coffee, Ceai și Condimente.) Mai târziu, Heckler a adăugat câteva atingeri rafinate operei sale de artă. Prima reproiectare a avut loc în 1987, când II Giornale și Starbucks au fuzionat într-un singur brand. În 1992, Heckler și-a revizuit din nou designul. Acum, sirena purta un zâmbet misterios și cele două cozi deveneau mai puțin vizibile. În 2011, o întreagă echipă de designeri și-a combinat abilitățile și talentele pentru a îmbunătăți și mai mult emblema iconică. Logo-ul și-a aruncat cercul exterior și a schimbat culoarea de fundal de la negru la un verde mai optimist. O astfel de soluție de design îndrăzneț a fost un pas logic, deoarece peste 40 de ani de existența companiei, sirena a devenit un simbol recunoscut la nivel mondial. Chiar și iubitorii de ceai îl pot identifica cu ochii închiși!
Volkswagen

Totul a început atunci când întreprinderea Porsche a organizat un concurs pentru a găsi cel mai bun design pentru o mașină Volkswagen nouă. Concursul a fost câștigat de Franz Reimspiess, un designer care, printre celelalte realizări ale sale, a modernizat un motor pentru un model Beetle în anii 30. Emblema originală alb-negru a prezentat prescurtarea „VW” și o svastică ca o reflecție a regimului hitlerist de atunci. Al doilea logo nu a folosit o svastică și arăta mai degrabă ca o roată de mașină decât ca un fan. După al Doilea Război Mondial, producătorul auto a fost depășit de britanicii care au redenumit-o în Beetle și au revizuit conceptul de logo. În timp ce abrevierea VW a supraviețuit cenzurii, cercul a fost eliminat datorită asocierii sale cu steagul nazist. Cu toate acestea, conducerea britanică nu a reușit să găsească cumpărători pentru fabrica Volkswagen și a trebuit să o returneze guvernului german. Cu timpul, marca automobilului a renunțat la schema de culori alb-negru și și-a desenat emblema în albastru și gri deschis.
Visa

Logo-ul VISA a fost creat în același an în care a fost fondată compania. În emblema originală, numele mărcii era aranjat în două linii, cu două litere superioare pictate în albastru și două inferioare pictate în galben. În 2006, compania a trecut la un font mai vizibil și mai recunoscut. În 2014, galbenul a fost eliminat din emblemă, lăsând logotipul monocromatic. Astăzi, puteți vedea noua pictogramă pe toate materialele de marketing și publicitate legate de VISA și credem că arată foarte bine!
Shell

Insuflându-se din natură, gigantul petrolului Shell a făcut din scoică simbolul său corporativ. Evoluția logo-ului Shell arată modul în care compania a trecut de la o imagine complicată la o formă simplificată care vorbește de la sine. În anii 1900, emblema avea un design negru și shite. Aproape 50 de ani mai târziu, în 1948, imaginea a fost pictată în roșu și galben. Această opțiune a rămas practic neschimbată zeci de ani, numele companiei schimbându-și din când în când locația. În 1999, corporația multinațională a decis să-și scoată numele de pe emblemă, bazându-se doar pe scoică pentru identificare.
LEGO

Creată în 1932, prima emblemă Lego a fost un exemplu fin de minimalism în designul grafic. Era un logotip care includea doar numele companiei. Astfel, fondatorul brandului Ole Kirk Christiansen a adus un omagiu lui Billund, orașul natal, care avea și o emblemă simplă. În 1936, producătorul de jucării a adăugat culoare logoului său, făcându-l să pară un curcubeu (sau o jucărie strălucitoare, plină de ochi). În 1950, s-a decis introducerea denumirii „LEGO” în interiorul unui cerc și adăugarea cuvintelor „Billund Danmark”. Trei ani mai târziu, în 1953, LEGO a prezentat un nou logo cu litere albe voluminoase pe fond roșu. În 1956, cuvântul „Sistem” a fost adăugat sub numele de marcă, iar cuvântul „LEGO” a obținut un contur negru pentru un apel vizual mai mare. În 1973, străduindu-se de simplitate, compania de jucării a eliminat cuvântul „Sistem” și a adăugat de această dată un contur, galben. Emblema așa cum o știm astăzi este folosită încă din 1998, asociată cu bucurie și distracție printre copiii de pe tot globul.
Hewlett-Packard Company (HP)

Puteți crede că sigla Hewlett-Packard a supraviețuit practic neschimbată încă din 1939? În 2011, au avut loc discuții pentru a face imaginea mai dinamică desenând linii diagonale prin literele „H” și „P.” Cu toate acestea, acele idei au rămas pe hârtie (care este, probabil, foarte bine). Logo-ul a fost actualizat în cele din urmă în 2016. Acum folosește litere rotunjite „H” și „P” pe un fundal albastru ca cerul.
Gap

Între 1969 și 1986, celebrul brand de îmbrăcăminte nu a folosit altceva decât numele său ca simbol corporativ. Nu ne este aproape un exemplu mai bun de logotip, dacă ne întrebați! Apoi, cuvântul „GAP” a fost introdus într-un pătrat albastru bleumarin. Simplu, dar eficient, logo-ul a fost atât de îndrăgit de fanii mărcii, încât încercarea companiei de a-l modifica în 2010 a provocat multiple proteste pe social media. Din fericire, retailerul de haine și-a ascultat clienții și a revenit la vechiul său logo.
Canon

Punem pariu că doar fanii înrăiți Canon știu că sigla originală a Canon a prezentat-o pe Kwannon, zeița milosteniei care este venerată de budiști. (Apropo, în primele zile, marca Canon era cunoscută sub numele de Seiki Kogaku Kenyudho.) Mai mult, zeița și-a împrumutat numele pentru prima cameră Canon. În urma unui succes extraordinar în 1935, compania de imagistică japoneză și-a extins producția și și-a reînnoit identitatea de marcă. Drept urmare, în 1956 publicul a văzut renumitul logo roșu pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții.
BMW

Legenda automobilelor BMW (Bayerische Motoren Werke GmbH) a fost rezultatul fuziunii din 1916 a doi producători de motoare de avioane, Rapp Motorenwerke și Flugmaschinenfabrik deținute de Gustav Otto. Prototipul simbolului BMW emblematic a fost o emblemă rotundă folosită de marca Rapp-Motorenwerke. Acesta a afișat un cal și steagul alb albastru și albastru. Logo-ul BMW a prezentat două cadrane albe și două albastre în interiorul unui cerc negru. După cel de-al Doilea Război Mondial, compania care nu mai trebuia să producă echipamente în scopuri militare, și-a propus să exploreze lumea auto. Este uimitor cât arată logo-ul BMW modern și predecesorul său din 1917! Producătorul auto nu a avut nevoie să îmbunătățească designul deja ideal. Cea mai vizibilă schimbare a avut loc în anul 2000, când emblema a obținut un efect 3D captivant.
Audi

Pentru primul său logo folosit până în 1932, Audi s-a inspirat din formele Art Nouveau sinuoase și elegante. În 1932, pentru a reduce cheltuielile din ce în ce mai mari pe fondul crizei economice, Audi a fuzionat cu alți trei producători de automobile, DKW, Horch și Wanderer. O astfel de schimbare structurală majoră a dus la o nouă concepție de logo cu cele patru cercuri suprapuse pe care le știm cu toții. Cercurile reprezentau cele patru companii unite care acum făceau parte din Auto Union AG. În 1965, întreprinderea și-a schimbat numele în Audi și apoi a fost achiziționată de Volkswagen Group. În 2009, pentru a sărbători aniversarea a 100 de ani, Audi și-a revizuit faimosul logo făcându-l să fie și mai rafinat și mai frumos. Ne place foarte mult!
Pentru și mai multe logo-uri uimitoare, urmează acest link!
Ai o idee pentru logo-ul tău viitor?
Logaster oferă o selecție uriașă de iconițe într-o varietate de stiluri. Parcurge baza noastră de date nesfârșită și alege cel mai bun logo pentru brandul tău!