Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Cum să creezi un acronim pentru afacere?


1.Ce este un acronim?
2.Ce pericole să iei în considerare?
3.Top 7 acronime faimoase
4.Cele mai bune 5 generatoare de acronime online

Încă nu te-ai hotărât asupra numelui companiei? Sau este prea lung? Acronimul este un lucru de luat în considerare. Un cuvânt creat din inițiale cum ar fi FIAT sau Nasa, îți poate face brandul ușor de recunoscut și memorabil. În plus, e ușor de creat fie că folosești un generator de acronime sau îl creezi singur.

Încearcă.

Ce este un acronim și cum se diferențiază de inițiale?

La început, acronimele și inițialele sunt ambele prescurtări. Cu toate acestea, există un lucru de știut despre acești termeni.

Un acronim este un fel de prescurtare creat din literele inițiale și fiecare dintre ele reprezintă un cuvânt. Important – Este scris într-un cuvânt. Inițialele sunt mai degrabă un fel de acronim. Și ar trebui să fie scris literă cu literă. Pare prea complicat? Să ne uităm la exemple.

acronym

Toată lumea cunoaște companii precum HTC sau IBM. Le poți pronunța? Asta voiam sa spun. Aceste nume de companie sunt pronunțate literă cu literă. Deci sunt inițiale.

Un alt exemplu este LEGO de la Leg Godt și Intel de la Integrated Electronics. Sună ca un singur cuvânt. Acestea sunt acronime.

Să continuăm.

La ce trebuie să ai grijă când creezi un acronim?

Este un adevăr bine cunoscut că acronimele au un scop inițial de a simplifica comunicarea. De asemenea, poate fi folosit ca mnemonic, cu alte cuvinte ca simbol al afacerii. Unele companii creează adesea un acronim care „sună” bine la ureche, de exemplu IKEA. Dar altele, cum ar fi AMA, scad numele companiilor. Întrucât acest acronim este folosit de trei companii: American Medical Association, sau American Marketing Association, sau American Motorcycle Association.

ama

Așadar, după cum puteți vedea, este important să vă luați timp și să gândiți totul în detaliu. În plus, ceea ce ar trebui să aibă un înțeles comun poate avea consecințe dăunătoare:

  • acronimele pot crea segregare. Asta înseamnă că vă puteți separa publicul în două tabere: cei care vă cunosc și înțeleg acronimul pe de o parte și „pe ceilalți” pe de altă parte. De asemenea, pot produce neînțelegeri în cadrul grupurilor care le utilizează. De exemplu, știți ce înseamnă POTUS? Seamănă cu cuvântul ”poultice” care înseamnă cataplasmă dar, de fapt, înseamnă Președintele Statelor Unite.
  • acronimele nu sunt așa de unice pe cât crezi. Poate fi o alegere minunată până când veți găsi o mulțime de alte companii cu același acronim. Acesta este un alt lucru care trebuie luat în considerare: brandul tău poate fi confundat cu altul și, prin urmare, recunoașterea este mult mai mică decât se dorește.
  • acronimele ar putea produce dificultăți pentru SEO. Ce vei primi dacă introduci trei sau patru litere mari în căutarea Google? Cel mai frecvent, ar exista destul de multe lucruri ciudate și diferite. Și sunt cu siguranță în afara căutării cuvintelor tale cheie.

Fără îndoială, acronimul este o pistă creativă de luat în considerare, deși foarte rar recomandată atunci când începeți o afacere nouă. Pentru că este dificil să știi ce înseamnă literele și care este notorietatea ta. Nu uita de logo. În cazul în care vrei un acronim, textului logoului este ceea ce ai nevoie. Acordă câteva minute și creează-l ușor cu Logaster.

Top 7 branduri faimoase care probabil nu știi ce înseamnă

1.ASOS

ASOS

ASOS pur și simplu vrea să spună “As Seen On Screen”

2. PAYGO

PAYGO

Acest acronim spune “pay-as-you-go”.

3. Carambar

Carambar

Numele vine de la “caramel en barre”. În română, o bomboană gumată de caramel.

4. Adidas

Adidas

De fapt numele vine de la fondator, Adolf Dassler. Numele brandului mai are și porecla (“Adi”), și primele trei litere din numele lui de familie.

5. Haribo

Haribo

Bine cunoscuta firmă de dulciuri conține numele creatorului mărcii și orașul lui natal: Hans Riegel Bonn.

6. BBC

BBC

De fapt nu mulți oameni știu că BBC înseamnă British Broadcasting Corporation.

7. GIMP

GIMP

Este greu de crezut dar GIMP este un acronim de la “programul de manipulare a imaginilor GNU”

5 Cele mai bune generatoare online de acronime

Acronymcreator

AcronymCreator

Acest instrument gratuit creează 107 acronime în 0,08 secunde. Uimitor, nu-i așa? Nu trebuie decât să introduceți cuvintele și să faceți clic pe „Creați”. De asemenea, AcronymCreator vă oferă diferite opțiuni: 7 limbi din care să alegeți, categorii ca nume de oameni, biologie și geografie.

Abbreviations.com

Abbreviations.com

Acesta este un fel de motor de căutare pentru acronime. Toate prescurtările și acronimele sunt bine organizate. De asemenea, există o mare varietate de categorii, de la calculatoare și Web la guvern, medicină și afaceri și se extinde zilnic.

Nameacronym

Nameacronym

Este un instrument online pentru crearea acronimelor cool din diferite sfere ale vieții. Pentru a-l utiliza, doar alegeți o categorie de cuvinte, introduceți numele companiei sau un cuvânt și faceți clic pe „Start”. Nameacronym vă oferă, de asemenea, acronimul invers în ordine alfabetică și vă poate oferi semnificația acronimului.

Acronymify

Acronymify

Acronymify vă oferă posibilitatea de a vedea câteva exemple înainte de a vă crea propriul acronim. Această listă variază în funcție de numărul de cuvinte, de scorul acronimului etc. Un alt avantaj al instrumentului este viteza acestuia. Poate genera aproximativ 700 de exemple în 0,02 secunde.

Acronymist

Acronymist

Acronymist.com generează sute de acronime diferite. Nu trebuie decât să tastați cuvintele alese și acest instrument gratuit vă va oferi o gamă largă de exemple din care să alegeți.

Desigur, această listă nu este completă. Dar sunt suficiente pentru început. În cazul în care doriți să experimentați cu acronime. Nu ezitați și încercați pentru o experiență interesantă.

author_image

Specialist în marketing prin conţinut, la Logaster. Îşi cunoaşte treaba de la A la Z şi împărtăşeşte cu plăcere, cunoştinţele ei cu ceilalţi. Pasionată de poveştile de succes ale ale unor mărci celebre.

Pachetul Complet al Identităţii de Marcă

Utilizează creatorul de logo Logaster pentru a-ţi lansa rapid compania. Introdu numele companiei şi vei primi un pachet profesional de branding în numai 60 de secunde! Încearcă-ne — este foarte uşor!

At least 3 characters long.