Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Het Adidas Logo

Adidas is begonnen als een klein onafhankelijk sportkledingbedrijfje in Duitsland. Tegenwoordig zijn ze echter over de hele wereld bekend en zijn ze aanwezig op bijna alle wereldmarkten. Adidas produceert veel verschillende soorten uitrusting en kledij, waaronder tennisrackets, scheidsrechter uniformen, en zelfs voetballen. Adidas is ook een vooraanstaande fabrikant van (loop)schoenen. Het is niet meer dan eerlijk om te zeggen dat Adidas de sportkleding markt domineert zoals geen ander bedrijf dat voor hen deed.

Een factor die altijd in het voordeel van dit bedrijf heeft gespeeld is de onderscheidende vormgeving van hun embleem. De meeste mensen herkennen het original Adidas-logo op het eerste gezicht, en deze herinnering blijft zeker bij hen hangen als ze er op uit gaan om hun eigen sportuitrusting te kopen. Iedereen die een imperium wil opbouwen door middel van branding moet aandacht besteden aan wat Adidas heeft bereikt met hun unieke maar zeer simplistische design.

Logo #1: De Drie Strepen

logo 3 stripes

Dit teken heeft geen specifieke uitstraling. Het bedrijf plaatste eenvoudigweg drie zwarte strepen op alles wat ze maakten. Zelfs zo vroeg in hun geschiedenis stond het bedrijf al bekend om hun branding. De eigenaar van het bedrijf noemde zijn bedrijf destijds graag “Het driehoek-bedrijf”. Ook al namen nieuwe logo’s de plaats in van het oude embleem, het bedrijf zou trouw blijven aan de drie strepen-look.

Logo #2: Het Klaverblad

Adidas-Logo-old image

Het klaverblad was het tweede Adidas-embleem. Het thema van de drie strepen is nog steeds duidelijk zichtbaar in het ontwerp, zowel in het blad dat uit het ontwerp schiet, als in de drie strepen die diagonaal over het logo lopen. Voor dit embleem werd gekozen omdat het bedrijf een teken wilde dat liet zien dat het merk veel groter en gevarieerder was dan voorheen, maar met behoud van de klassieke Adidas-look.

Dit teken wordt nog steeds gebruikt op sommige van hun producten, met name op hun klassieke producten. De meeste van hun high-performance producten zijn overgegaan naar een derde en laatste logo.

Logo #3: De Drie Balken

Adidas-logo desihn old

Dit teken is het nieuwste logo dat is geïntroduceerd en het vertegenwoordigt enkele van de beste uitrustingen die Adidas verkoopt. Dit brand logo zou, meer dan de andere emblemen, een grote betekenis hebben. Het bedrijf wilde de drie strepen waar ze bekend om staan behouden, maar ook wat informatie toevoegen om het embleem wat kracht te geven.

Dit nieuwe teken moet op een berg lijken, alsof het de mensen die Adidas-producten kopen uitdaagt om tot het uiterste te gaan. Dit nieuwste logo verschijnt op veel sportuitrustingen en het nieuwe embleem is nog steeds direct en duidelijk “Adidas” voor iedereen die het ziet.

Waarom werkt het logo van Adidas?

Het valt niet te ontkennen dat het Adidas-teken effectief is. Bijna iedereen die het ziet kan u vertellen dat het van Adidas is, en veel bedrijven zijn bereid om miljarden uit te geven voor dat soort erkenning. Het Adidas-teken werkt waarschijnlijk omdat het begint met een zeer eenvoudig ontwerp.

Dromen van een eigen logo?

Vul hieronder de bedrijfsnaam in en maak nu uw merk aan!

Drie zwarte strepen op een witte achtergrond zorgen voor een zeer opvallend ontwerp, en het kan op bijna elk product worden geplaatst. Het feit dat geen enkel embleem van Adidas te veel verandert ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp betekent dat al hun logo’s hun merk sterker maken zonder het risico te lopen onherkenbaar te worden. Met een aanzienlijke bijdrage van hun logo zal Adidas waarschijnlijk nog jaren een krachtpatser blijven op het gebied van sportkleding.

author_image

Content marketing specialist bij Logaster. Heeft kennis van zaken en deelt deze kennis graag met anderen. Gepassioneerd door succesverhalen van bekende merken. Verzorgt de interviews met Logaster’s belangrijkste klanten.

Volledig merkidentiteitspakket

Gebruik de Logaster-logomaker om uw bedrijf snel te starten. Typ uw bedrijfsnaam in en ontvang een professioneel merkpakket in 60 seconden! Probeer het - het is heel makkelijk!

At least 3 characters long.