Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Wat Is een Logo met een Transparante Achtergrond en Hoe Maak ik Het

  1. Waar gebruikt u een doorzichtig logo?
  2. Formaten van doorzichtige logo’s
  3. Hoe een transparant logo creëren?
  4. Hoe een transparant logo (png) te creëren met Logaster

Moderne logo’s hebben een aantal eigenschappen die hun onderscheiden van andere grafische afbeeldingen. Ten eerste hebben de logo’s – zowel geprint als digitaal – een breed toepassingsgebied. Wat het creëren van uw merkidentiteit betreft, moet u de beste manier vinden om uw logo in verschillende contexten te laten passen, of het nu om een website of geprinte items (brochures, boekjes, enz.) gaat. Om dat te bereiken, heeft u een embleem nodig op een doorzichtige (in plaats van gekleurde) achtergrond. 

Waar gebruikt u een doorzichtig logo?

Logo’s op een doorzichtige achtergrond worden meestal gebruik op websites en pagina’s van sociale media van een bedrijf, merk, product, enz. 

Wat maakt doorzichtige logo’s speciaal? Het grootste voordeel van doorzichtige emblemen is dat ze goed passen bij elk kleurenpalet en elke samenstelling van elementen. U kan gemakkelijk een doorzichtige afbeelding uploaden op de website van uw onderneming zonder u zorgen te maken over het al dan niet goede uitzicht.

transparent logo

Bovendien worden doorzichtige logo’s vaak gebruikt als watermerk op afbeeldingen met copyright. Dat is relevant voor merken die hun eigen fotogalerijen hebben, zoals online kledingwinkels, fotografen, enz. 

logo example

Door uw embleem te gebruiken als een watermerk, kan u uw unieke grafische inhoud effectief beschermen zonder het minder aantrekkelijk te maken.

Dat is echter niet alles. Doorzichtige logo’s zijn ook een geweldige keuze voor geprinte materialen. Kleine geprinte objecten (visitekaartjes, kalenders, souvenirs, enz.) hebben misschien niet genoeg plaats voor een logo met een gekleurde achtergrond. Daarom hebt u een doorzichtig embleem nodig dat overal bij past!

Formaten van doorzichtige logo’s

logo example

Als u een logo wilt creëren op een doorzichtige achtergrond, moet u een gelimiteerd aantal formaten overwegen om uw ontwerp in op te slaan. Hieronder maken wij een lijst met de populairste formaten waaruit u kan kiezen. 

PNG staat bovenaan de lijst van populaire formaten voor doorzichtige ontwerpen. Het beste aan dit rasterformaat is dat u de afbeelding kan comprimeren zonder verlies van kwaliteit. Sinds het in 1996 ontwikkeld is als niet-commercieel alternatief voor GIF-bestanden,  is het PNG-formaat zeer populair geworden dankzij de veelzijdigheid en vele opties voor bewerken. PNG ondersteunt graphics in volledige kleuren. Bovendien kan u PNG-bestanden openen in alle grote fotobewerkers, bijvoorbeeld Photoshop. Doorzichtige logo’s in PNG staan in voor tot wel 90% van alle emblemen gebruikt op websites, foto’s, en merchandise.

GIF, gecreëerd in 1988, was de eerste van de raster-formaten. Het is een handig formaat voor transparante ontwerpen. Om dit format te gebruiken, moet u een van de 256 kleuren als transparant zetten. Het slechte nieuws is dat de doorzichtigheid niet aan te passen valt, wat vele gebruikers ervan weerhoudt hun bestand in GIF op te slaan. 

SVG is een handig vector-formaat dat goed werkt voor ontwerpen met een transparante achtergrond. Met de fill-opacity-functie kan u de doorzichtigheid van uw afbeelding veranderen door numerieke waarden aan te passen. SVG heeft vele voordelen die er een betrouwbare, gebruiksvriendelijke optie van maken. SVG-bestanden zijn gemakkelijk te bewerken (zelfs in teksteditors) en van grootte te veranderen.  SVG, gebaseerd op de XML-taal, past als gegoten op een webpagina. Traditioneel wordt SVG verkozen door professionele ontwerpers die bezig zijn met ingewikkelde projecten. Gewone gebruikers blijven weg van SVG en kiezen voor meer toegankelijke formaten. 

Hoe een transparant logo creëren? 

De meeste ontwerpers zetten een logo standaard op een transparante achtergrond, tenzij de klant expliciet een andere versie heeft gevraagd. Maar wat als u een embleem op een gekleurde achtergrond hebt en het wilt veranderen naar een doorzichtige? Met een fotobewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop ter beschikking, is dat mogelijk in een paar minuten. Bekijk de video hieronder over hoe u een gekleurde achtergrond moet verwijderen met Photoshop.

Voordat u eraan begint moet u zorgen dat u uw logo opgeslagen hebt in PSD. Open uw logo in Photoshop en selecteer alle lagen, behalve de laag van de achtergrond. Creëer een nieuwe groep (map) en zet alle lagen in de map. Later kan u de doorzichtigheid van uw ontwerp gemakkelijk aanpassen, bijvoorbeeld naar semi-transparant. 

Klik op het icoon in het onderste rechtse deel van de Lagen-tab. Ga naar de Tools bar en zoek het oog-icoon links. Klik op het icoon om uw embleem 100% transparant te maken.

Hoe een transparant logo (png) te creëren met Logaster

creat elogo

Gelukkig moet u uw kostbare tijd niet uitgeven aan werken met ingewikkelde fotobewerkingsprogramma’s vol verwarrende panelen en tools. Met Logaster hebt u slechts 5 minuten nodig om een transparant embleem te ontwerpen voor uw merk, product of service en het te downloaden naar uw computer! Bekijk hoe u dat doet! 

Eens u klaar bent met het ontwerpen van uw logo, klik op de “Download Logo” knop. Kies PNG, PDF of SVG in een drop-down menu.

Op uw harde schijf krijgt u een archief met verschillende variaties van uw logo. Twee logo’s (een gekleurd en een zwart-wit) zullen een transparante achtergrond hebben. Zoek naar het woord “transparant” in de namen van de bestanden. 

We wedden dat u geen snellere manier vindt om een transparant embleem te maken dan de Logaster logo maker! Voel u vrij om uw ontwerp op websites, promotionele merchandise en bedrijfsgeschenken te gebruiken zonder enige beperkingen. Als u meer uitleg nodig hebt, bekijk dan deze meer gedetailleerde gids over het maken van een transparant logo met Logaster.

author_image

Content marketing specialist bij Logaster. Heeft kennis van zaken en deelt deze kennis graag met anderen. Gepassioneerd door succesverhalen van bekende merken. Verzorgt de interviews met Logaster’s belangrijkste klanten.

Volledig merkidentiteitspakket

Gebruik de Logaster-logomaker om uw bedrijf snel te starten. Typ uw bedrijfsnaam in en ontvang een professioneel merkpakket in 60 seconden! Probeer het - het is heel makkelijk!

At least 3 characters long.