Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Beste Gratis Logo Ontwerp Software Die U Moet Uitproberen

Met een programma om logo’s te maken, kan u gemakkelijk een deftig (en gratis) embleem maken zonder hulp. Als u een goed logo wilt maken, is het kiezen van de juiste woorden, kleuren en iconen niet genoeg. Wat is dan het geheim voor een memorabel logo? 

Ten eerste moet het ervoor zorgen dat uw potentiële klanten meer over uw merk willen weten en ermee in contact komen op een emotioneel niveau. Bovendien moet de afbeelding van uw bedrijf over de doelen en waarden van uw bedrijf communiceren, en dus de personaliteit van uw merk definiëren. Zoals u kan zien is er veel waarop u moet focussen. Met dat in het achterhoofd, speelt het kiezen van de beste methode om uw logo te creëren een grote rol in uw succes. In dit artikel hebben we de populairste programma’s voor grafisch ontwerp, vertrouwd door professionals, verzameld. Men moet leren van de beste, toch? We vliegen erin!

Als u een logo wilt creëren met online tools, is hier een lijst met de beste.

 1. Hoe een logo creëren in Photoshop
 2. Hoe een logo ontwerpen in Adobe Illustrator
 3. Hoe een logo creëren in Corel
 4. Hoe een logo maken in Logaster

Hoe een logo creëren in Photoshop 

adobe-photoshop

Photoshop is waarschijnlijk de meest logische keuze als het aankomt op het ontwerpen van logo’s en andere elementen voor merkidentiteit. De resultaten zijn echter volledig afhankelijk van uw tekenvaardigheid en de breedte van uw verbeelding. Als tekenen een talent van u is, heeft u geluk. Als u echter geen artistieke vaardigheden hebt, zal u hard moeten werken voordat u basistaken kan uitvoeren met Photoshop. Als u van uitdagingen houdt zal deze handleiding uw beste vriend worden! 

Hoe een embleem maken in Photoshop:

 • Open Photoshop en maak een nieuw bestand. Als u niet weet welke grootte van logo u nodig hebt, stel dan de resolutie in op niet minder dan 500 pixels. Kies dan een achtergrond voor uw logo. U kan niets mis doen met een transparante achtergrond, aangezien dat er goed uitziet op elk oppervlak. U kan ook een gekleurde achtergrond kiezen. De beste optie is om twee versies te creëren: één met een transparante achtergrond (voor een website) en één met een gekleurde achtergrond (voor sociale media). 
 • Gebruik de Tekst tool om uw bedrijfsnaam in te geven. Kies een lettertype en kleur. Als u zoek naar aangepaste lettertypen, klik hier om ongelooflijke voorbeelden van typografie te bekijken. Om de inscriptie van uw logo aantrekkelijker te maken, past u meerdere effecten toe, zoals strepen of schaduwen. Ga er echter niet over; uw afbeelding mag er niet uitzien als een versierde kerstboom. Simpliciteit is een trend in logo-ontwerp.
Logo-in-Photoshop
 • Wees creatief. Experimenteer met geometrische vormen, zoals ellipsen, rechthoeken, lijnen, enz. U weet nooit wat er bij uw ontwerp pas totdat u het probeert! 
Logo-examples
 • Voeg een icoon toe. Als u reeds een afbeelding naar keuze hebt, plak het dan gewoon in uw canvas. Als u nog zoekt naar het juiste icoon, weten wij waar u dat vindt!
Logo-via-photoshop
 • Kies de tinten die uw bedrijf karakteriseren en de juiste boodschap overbrengen naar uw doelpubliek. Wij hebben een mooi artikel over hoe u de personaliteit van uw merk uitdrukt met kleuren. Bekijk het embleem ontworpen in verschillende kleurenschema’s hieronder. 
logos
 • Da’s alles! Sla uw ontwerp nu op in PSD-formaat zodat u het kan aanpassen wanneer u wil. U zal bovendien PNG- of JPG-bestanden nodig hebben om uw afbeelding toe te voegen aan uw website, sociale media accounts, enz..

Dit is hoe u een simpel logo creëert. Met de juiste vaardigheden en fantasie kan u echter veel meer doen. Als u geïnteresseerd bent in gesofisticeerde en originele ontwerpen, kies dan de laatste versie van Photoshop met een indrukwekkendere toolbox. Geavanceerde tools bieden u meer mogelijkheden en de vrijheid om uw creatieve visie uit te drukken. U kan meerdere parameters instellen, zoals stijl van lettertype, grootte van lettertype, afstand tussen karakters, lagen, kleurenmodel, enz. De lijst stopt niet.  

Bekijk deze uitgebreide videogids over het maken van een kunstwerk met Photoshop. We hopen dat dit het hele proces uitklaart voor u! 

Hoe een logo te ontwerpen in Adobe Illustrator

illustrator

Laten we zeggen dat we een retro embleem nodig hebben voor een fitnesscentrum. We hebben Adobe Illustrator gekozen om uw idee tot leven te brengen. Om onze potentiële klanten een idee te geven van wat ons bedrijf doet, creëren we een logo in de vorm van een halter. Zo’n afbeelding zal onmiddellijk associaties teweegbrengen met sport en een gezonde levensstijl. We zetten het halter-icoon in het midden van ons ontwerp, met de merknaam en slogan er rond in een cirkel.

Dit moet u doen:

 • Open Adobe Illustrator en creëer een nieuw document.
 • Teken een cirkel op het canvas en kopieer het door Ctrl+C te drukken.
161318616546
 • Plak de cirkel op de achtergrond (Alt+Shift) en maak hem kleiner. 
4164646466
 • Voeg geen vulling toe. Pas een pad toe en kies de kleur (bv., wit).
 • Plak de cirkel opnieuw en maakt hem kleiner dan de vorige (Ctrl+F). Plak dan een grotere cirkel. Kies dezelfde kleur voor de twee cirkels. Zo creëert u het effect van een dikke laag. 
16416416
 • Voeg kleine cirkels toe om een dunne lijn te creëren (binnen en buiten).
5165651651651
 • Teken een cirkel tussen de binnenste en buitenste grenzen van de witte cirkel. Stel de volgende parameters in: Gewicht (17pt), Afgeronde Hoeken, Bevel Join, Dash (0pt), Stippellijn, en Gap (17pt).
 • Om de platen van de halter te tekenen met afgeronde hoeken, gebruikt u de Rechthoek-tool. Selecteer de grootte en kleur (in de tinten van uw onderneming of andere tinten). Rangschik de platen verticaal en symmetrisch met de denkbeeldige middelste lijn. 
15616841615
 • Gebruik de Rechthoek-tool om de platen te tekenen. 
891916156516
 • Kopieer en plak nog een cirkel. Selecteer een transparante achtergrond. Voeg geen pad of opvulling toe. 
 • Om tekst toe te voegen, kies Tekst > Tekst naast lijn.
 • Geef de naam van het fitnesscentrum in.
 • Om de spatie tussen letters aan te passen, selecteer Tekst > Tekst naast lijn > Parameters.
 • Kies een lettertype, bv., Boton.
 • Om de tekst te centreren, selecteer de Direct Selection tool.
Logo in Adobe Illustrator
 • Doe hetzelfde met de slogan-tekst.
 • Kies de grootte. Kies dan Choose Typ > Typ Op Een Pad > Typ Op Een Pad Opties. In het Aflijnen Naar Pad menu, kies de Ascender optie (aflijnen langs de bovenkant van het lettertype). 
 • Voeg twee sterren toe om de merknaam van de slogan te scheiden. 
Create a logo via Illustrator

Uw vector-logo is klaar! U kan elk element bewerken totdat u de ideale oplossing hebt gevonden.

Voor meer informatie, bekijk deze Adobe Illustrator videohandleiding:

Hoe een logo te creëren in CorelDRAW

coreldraw

Het belangrijkste dat deze ontwerp-software onderscheidt van de programma’s hierboven is dat het wiskundige formules gebruikt om uw afbeeldingen te definiëren. In plaats van grafische elementen (pixels), gebruikt CorelDRAW lijnen en vormen. Om een afbeelding te creëren, moet u het gewicht en de kleur van de lijnen instellen, alsook hun coördinaten. In CorelDRAW kan u uw logo roteren, schalen, enz. zonder verlies van kwaliteit of definitie. U kan uw tekst bovendien in een vector curve omzetten. 

Als u in CorelDRAW werkt, kan u het volgende doen:

 1. Tekst aanpassen (nieuwe lettertypen creëren en bestaande lettertypen aanpassen).
 2. Een afbeelding aanpassen (een raster-afbeelding aanpassen naar vector, animaties creëren).
 3. Een vector-afbeelding creëren van nul; tracing, geometrische patronen, paden en veel meer toepassen.

Hier zijn de basis CorelDRAW tools die uw logo adembenemend zullen maken: 

 • Shape tool om een gebogen object te bewerken; 
 • Freehand tool om gebogen lijnen te tekenen;
 • Knive tool om objecten in onderdelen te splitsen;
 • Bezier tool;
 • Standaard vormen (rechthoek, cirkel, ellips, enz.);
 • Feather;
 • Tekst.

Om een logo te onwerpen in CorelDRAW, volg deze simpele stappen: 

 1. Teken een object;
 2. Zet de objecten om in curves;
 3. Gebruik de Shape tool om verschillende effecten en texturen toe te voegen.

Dezelfde stappen gelden voor tekst. Maak u geen zorgen over de grootte van het lettertype, u kan die altijd later aanpassen. Neem de tijd om na te denken over uw toekomstige ontwerp. Probeer verschillende tools, waaronder de nieuwe. Misschien ontdekt u de functie die uw volledige ontwerp transformeert zoals u het wil. Met geduld en creatieve energie kan u een geweldig kunstwerk maken! 

Bekijk deze video-instructie over het gebruik van CorelDRAW:

Hoe een logo maken in Logaster

Als u huivert bij software voor grafisch bewerken, raden we u aan een online logo maker te gebruiken. Dat zijn slimme, intuïtieve tools die het hele proces voor u behandelen! Logaster is een goed voorbeeld van een gebruiksvriendelijke logo generator voor elke gebruiker. Het enige wat u nodig hebt zijn een paar minuten vrije tijd en een Internetverbinding. Creëer een mooi ontwerp en sla het op op uw computer in het formaat dat u nodig hebt (of verschillende formaten voor verschillende toepassingen). Als u een meer geavanceerde toolbar wilt, kan u de betaalde versie van Logaster eens bekijken!

Waarom Logaster?

Hier zijn de voordelen die Logaster de beste service van zijn soort maken:

 • Geen kennis van programma’s voor fotobewerking vereist. 
 • In tegenstelling tot andere service, biedt Logaster Cyrillic lettertypen.
 • U kan uw eigen ontwerp creëren in slechts vijf minuten.
 • Logaster biedt een ongeëvenaarde selectie van moderne lettertypen en iconen. 
 • U kan een schets maken en deze tonen aan uw ingehuurde ontwerper. 

Geen zorgen over de prijs. De Logaster service is gratis voor iedereen. Creëer een ruwe schets of een kant-en-klaar logo — de keuze is aan u! Bovendien kan u zoveel sjablonen opslaan als u wilt om ze later te bespreken met uw collega’s. Het vriendelijke team van Logaster zal u graag helpen met verzoeken of vragen.

Wat het creëren van een embleem in Logaster betreft, is er niets dat u niet kan: 

1. Geef uw bedrijfsnaam in en kies het type activeit. 

choose indusdtry

2. Kies een mooi ontwerp.

create logo logaster

3. Alle gesuggereerde logo’s zijn klaar om te downloaden. Als u echter een paar elementen van uw favoriete logo wilt aanpassen: lettertype, kleur, grootte, locatie, enz., klik dan op “Voorvertonen en downloaden” om het logo op te slaan op uw account en klik daarna op de “Bewerken” knop.

edit logo

4. Nu kan u het logo downloaden in het formaat dat u nodig hebt. Merk op dat het logo in hoge resolutie enkel beschikbaar is na betaling. Maar u kan gratis kleine logo’s downloaden. Lees hier meer over hoe u dat doet.

download logo

Logaster biedt ontwerpen in zowel vector- (SVG, PDF) als raster- (PNG, JPEG) formaten om te voldoen aan de behoeften van gebruikers. U kan uw ontwerp op verschillende oppervlakken gebruiken, van outdoor advertenties en visitekaartjes tot websites. (Kies voor websites een PNG-logo op een transparante achtergrond.)

Bovenop het feit dat het makkelijk te gebruiken en betaalbaar is, zal de Logaster service u verbazen met unieke sjablonen, originele concepten, en snelle werking. Bovendien kan u leren van zowel gewone gebruikers als ervaren ontwerpers door hun kunst te bekijken. Logaster weet hoe het het proces van een logo maken plezierig en bevredigend maakt!

We hebben ons best gedaan om het proces uit te leggen aan u. We hopen dat u één (of meerdere) methodes gebruikt die we hebben vermeld in dit artikel. Met een beetje toewijding en zelfvertrouwen kan u alles wat u wilt. We wensen u productieve ideeën!

author_image

Content marketing specialist bij Logaster. Heeft kennis van zaken en deelt deze kennis graag met anderen. Gepassioneerd door succesverhalen van bekende merken. Verzorgt de interviews met Logaster’s belangrijkste klanten.

Volledig merkidentiteitspakket

Gebruik de Logaster-logomaker om uw bedrijf snel te starten. Typ uw bedrijfsnaam in en ontvang een professioneel merkpakket in 60 seconden! Probeer het - het is heel makkelijk!

At least 3 characters long.