Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Pepsi Logo

Het logo van het bedrijf Pepsi-Cola is er één dat bekend is bij huishoudens over de hele wereld. De opvallende rode, witte en blauwe kleuren zijn te vinden in bijna elk tankstation, supermarkt en restaurant. Het logo heeft echter door de jaren heen veel veranderingen ondergaan, een ware evolution. Dit artikel legt uit waar het is begonnen en hoe het in de loop der jaren de vorm heeft gekregen van het logo dat iedereen vandaag de dag kent.

Klein Beginnen

Pepsi werd oorspronkelijk geproduceerd en op de markt gebracht door Caleb Bradham in 1898. Het drankje, dat hij in zijn eigen huis maakte, werd verkocht onder de naam “Brad’s Drink.” Toen hij aan het zoeken was naar een bredere doelgroep, veranderde hij de naam in Pepsi-Cola.

Pepsi-cola-logo first

Hij deed dit om zich te identificeren met twee belangrijke ingrediënten in de drank, voornamelijk Pepsin (een spijsverteringsenzym) en kolanoten. Toen zijn drankje steeds populairder werd, verplaatste Caleb zijn productiefaciliteit uit zijn huis naar een gehuurd magazijn. Daar bedacht hij, om naam te kunnen maken, het eerste Pepsi-logo dat we hierboven kunnen zien. In 1905 en 1906 werd het logo van Pepsi opnieuw ontworpen om beter herkenbaar te zijn voor het klantenbestand. Het in 1906 gecreëerde logo bleef in gebruik tot 1940. In 1940 kwam de CEO van Pepsi op het idee om een logo op de dop van de fles te maken. Zo begon een traditie die decennia duurde.

De Tweede Wereldoorlog en daarna

pepsi logo evolution

Pepsi-Cola probeerde steun te betuigen aan de Verenigde Staten en te profiteren van de patriottische gevoelens en introduceerde daarom de iconische rode, witte en blauwe kleuren op hun producten. Dit logo werd razend populair en tot op de dag van vandaag is het kleurenschema zo gebleven. In 1973 introduceerde Pepsi het ‘ingesloten’ Pepsi-logo. Pepsi experimenteerde vervolgens met verschillende kleurenschema’s in de jaren negentig. De Pepsi Globe, de officiële term voor het ronde Pepsi-logo, kreeg in die tijd steeds meer aandacht binnen de wereld van de logo’s. In 2003 gooide Pepsi dat draaiboek volledig uit het raam en concentreerde zich uitsluitend op de ‘globe’.

Hoe is het nu

pespsi logo design

Het huidige Pepsi logo, dat hierboven te vinden is, laat zien hoe Pepsi nieuwe klanten probeert te trekken door beeldmateriaal te gebruiken om de frisheid aan te geven. Let op de condens en het ijs op de Pepsi Globe. Dit logo probeert, veel meer dan andere logo’s, nieuwe klanten te trekken door een indruk van verfrissing te geven. Dit gaat goed samen met hun nieuwste slogan “Pepsi, refresh your world.”. Zo zie je dat er een hele eigen betekenis aan een logo gegeven kan worden.

Dromen van een eigen logo?

Vul hieronder de bedrijfsnaam in en maak nu uw merk aan!

author_image

Content marketing specialist bij Logaster. Heeft kennis van zaken en deelt deze kennis graag met anderen. Gepassioneerd door succesverhalen van bekende merken. Verzorgt de interviews met Logaster’s belangrijkste klanten.

Volledig merkidentiteitspakket

Gebruik de Logaster-logomaker om uw bedrijf snel te starten. Typ uw bedrijfsnaam in en ontvang een professioneel merkpakket in 60 seconden! Probeer het - het is heel makkelijk!

At least 3 characters long.