Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Hoe je eigen monogram maken: 5 gratis online monogram makers

Een monogram is een symbool dat een of meer samengevoegde letters omvat. Monogrammen worden gewoonlijk gecreëerd door de initialen van een bedrijf of een persoon te mengen om zo een merk-logo of -symbool te verkrijgen. Uw eigen embleem creëren is gemakkelijk als u de volgende services gebruikt. Deze gratis monogram makers zullen u snel helpen bij het maken van een symbool dat bij u past. Tik eender welke letters of uw initialen in en selecteer het lettertype, stijl en kleuren die u wilt. Nadien kan u uw embleem downloaden en gebruiken voor wat u maar wilt, bijvoorbeeld adreslabels of uitnodigingen voor een trouw. 

monogram ideas

Als u liever zelf een embleem wilt maken, kunnen deze monogram lettertypen u daarbij helpen. 

Tips bij het maken van een monogram 

Monogram moet simpel zijn

Het embleem ziet er waarschijnlijk te druk uit als er veel dingen in verwerkt zijn. U zal het symbool waarschijnlijk in verschillende groottes gebruiken. Te veel details kunnen niet op een kleine ruimte samengedrukt worden. 

Gebruikt niet te veel kleuren

Gebruik tijdens het creëren van een embleem niet meer dan een paar kleuren. Het juiste kleurenpalet kiezen is een uitdaging. Maak van uw logo geen regenboog. Elke kleur heeft een unieke eigenschap om de boodschap die u wilt overbrengen te beïnvloeden. U kan hier meer informatie over keuze van kleuren vinden. 

Typografie is belangrijk

Het juiste lettertype en de juiste grootte kiezen is moeilijker dan u zou verwachten. Zorg ervoor dat het lettertype leesbaar is eens het kleiner is gemaakt. Probeer niet meer dan een paar individuele lettertypen te gebruiken. Streef ernaar er maar één te gebruiken. 

Experimenteer een beetje

Doe niet zomaar na wat u leuk vindt. Een creatief monogram is belangrijk. Speel ermee om het uniek te maken. 

Gebruik vector-formaat

U moet u geen zorgen maken over verlies van kwaliteit als u vector-formaat gebruikt, onafhankelijk van de grootte waarin het logo geprint wordt. 

Beste Gratis Monogram Makers 

Logaster

Logaster monogram maker

Logaster – één van de beste services voor online creatie van emblemen. Geef gewoon uw tekst in en klik op genereren. Daarna zal de service u een enorme hoeveelheid symbolen geven. Kies de beste variant, sla die op en download (beschikbare formaten: png, jpg, pdf and svg). U kan ook een gekozen embleem aanpassen indien gewenst. In de Logaster bewerker hebt u de opportuniteit om kleuren, plaatsing van elementen, tekst, iconen, lettertypen, etc. aan te passen. Nadat het monogram aangemaakt is, kan u bekijken hoe het eruit zal zien op verschillende producten.

Markandgraham

Markandgraham monogram

Nog een geweldige en gratis embleem-creator. Eerst geeft u de tekst in die u wilt. Dan kiest u één van de 27 sjablonen (kaders). Er zijn sjablonen voor monogrammen met één letter, twee letters en drie letters. Kies de kleur (er zijn helaas maar 16 kleuren beschikbaar). 

Sla het monogram op nadat het klaar is en deel het op sociale media. U moet uw e-mail ingeven, zodat u uw embleem kan ontvangen.

Weddingchick

wedding monogram

Deze generator laat u een ontwerp kiezen uit 19 mooie cirkelvormige sjablonen. Voeg uw initialen toe en stel in waar die moeten staan. Het is ook mogelijk om een datum toe te voegen (als u bijvoorbeeld een monogram voor een trouw nodig hebt). Vervolgens kan u een kleur kiezen. Na de registratie zal u via e-mail een ontwerp krijgen. De site geeft u ook de optie om een symbool op sociale netwerken te delen.

Invys

Invys monogram

Nog een interessante online monogram maker die 16 coole sjablonen en een multifunctionele bewerker heeft. Het is mogelijk de tekst aan te passen/toe te voegen, de locatie van de elementen en hun grootte in te stellen, en nog veel meer. Na uw registratie zal u het embleem via e-mail ontvangen (in jpg formaat). 

Wedding Wire

Wedding Wire monogram

Bij de eerste stap van het aanmaken van een monogram moet u de tekst toevoegen. Daarna kiest u een kleur. Dan moet u een account creëren om het proces verder te zetten. De service zal vele emblemen creëren. Kies de afbeelding die u het mooist vindt, daarna zal u die kunnen downloaden. Er is ook een kans om een symbool op sociale media te delen.

Hopelijk hebben deze suggesties u getoond hoe u een monogram moet creëren. Deel uw gedachten met ons in de reacties hieronder. 

author_image

Content marketing specialist bij Logaster. Heeft kennis van zaken en deelt deze kennis graag met anderen. Gepassioneerd door succesverhalen van bekende merken. Verzorgt de interviews met Logaster’s belangrijkste klanten.

Volledig merkidentiteitspakket

Gebruik de Logaster-logomaker om uw bedrijf snel te starten. Typ uw bedrijfsnaam in en ontvang een professioneel merkpakket in 60 seconden! Probeer het - het is heel makkelijk!

At least 3 characters long.