Help Our Team & All Ukrainians to Protect Own Home Donate

Logo afmetingen voor websites, sociale media, drukwerk en andere doeleinden

  1. Logo afmetingen voor sociale platformen
  2. Logo afmetingen voor uw website
  3. Favicon afmetingen voor een website
  4. Hoe verander ik de afmetingen van mijn logo?

Een modern bedrijf heeft geen kans op slagen zonder een professioneel ogend logo. Een logo is een belangrijk identificatiemiddel voor elk bedrijf, ongeacht de sector waarin het actief is. De tijd dat de creatie van bedrijfslogo’s het prerogatief was van uitmuntende ontwerpers en kunstenaars, is al lang voorbij.

Tegenwoordig beschikt iedereen over alle nodige tools en richtlijnen om een mooi logo te ontwerpen. Om in de schoenen van een ontwerper te staan, hoeft u geen grafische vormgeving te studeren of een speciale cursus te volgen. Of u nu een professional hebt ingehuurd of zelf een logo hebt ontworpen, u moet ervoor zorgen dat uw logo (of favicon) in verschillende contexten past, bv. een website, sociale platforms, gedrukte items en andere.

In dit artikel leert u meer over het juiste fotoformaat, wat meer verkeer naar uw online content zal genereren. Mis de kans niet om uw publiek te laten zien wat u waard bent!

Logo afmetingen voor sociale platformen

Laten we eerst even ophelderen waarom het zo belangrijk is om het optimale logo formaat te gebruiken op uw sociale media pagina’s. Als uw logo kleiner is dan de aanbevolen grootte, zal het uitrekken en korrelig (d.w.z. onleesbaar) worden. Als uw logo daarentegen te groot is, wordt het automatisch gecomprimeerd, wat de kwaliteit negatief beïnvloedt. Wat het geval ook is, uw klanten zullen moeite hebben met het begrijpen van wat uw bedrijfslogo wilt zeggen.

We willen uw hoofd niet volstoppen met saaie details, dus u moet gewoon onthouden dat de optimale afmetingen van het logo voor sociale media pagina’s 1024 x 512 px is. Als u zich aan deze afmetingen houdt, kunt u er zeker van zijn dat uw afbeeldingen correct worden weergegeven op de meeste sociale media platforms. Het gebruik van de Logaster-tool maakt het zelfs nog eenvoudiger. Logaster biedt u verschillende logo-versies in verschillende formaten aan die op de meest populaire sociale platforms passen.

Voor uw gemak hebben we alle fotoformaten verzameld voor de meest toonaangevende sociale platformen voor het jaar 2019.

Facebook:

Link posts: 1200 x 628 px
Afbeelding posts: 1200 x 630 px
Coverfoto: 820 х 312 px
Profielfoto: 180 х 180 px

Twitter:

Afbeelding posts: 1024 x 512 px
Coverfoto: 1500 х 500 px
Profielfoto: 400 x 400 px

Instagram:

Afbeelding posts: 1080 x 1080 px
Profielfoto: 180 x 180 px

YouTube:

Miniatuurafbeelding: 1280 x 720 px
Coverfoto: 2560 x 1440 px
Profielfoto: 800 x 800 px

Pinterest:

Afbeelding posts: 735 x 1102 px
Profielfoto: 240 x 240 px

LinkedIn:

Link posts: 1200 х 628 px
Afbeelding posts: 1200 x 1200 px
Coverfoto: 1584 x 396 px
Profielfoto: 400 х 400 px

Google+:

Coverfoto: 1080 x 608 px
Profielfoto: 250 х 250 px

Om te weten te komen hoe u een logo kunt toevoegen aan elk sociaal platform, negeer dit artikel dat we zorgvuldig voor u hebben voorbereid dan niet.

Logo afmetingen voor uw website

Zodra uw ontwerp (PNG, transparante achtergrond) klaar is, dient u het naar uw website te uploaden.

Voor het grootste deel zijn 250 px (breedte) x 100 px (hoogte) de optimale logo afmetingen voor een webpagina. Als u echter de grootte van uw logo moet aanpassen, dan weten wij hoe we dat moeten doen!

Hieronder hebben we een aantal logo afmetingen voor de twee meest voorkomende lay-outs opgesomd.

Voor een horizontale lay-out:

– 250 px x 150 px
– 350 px x 75 px
– 400 px x 100 px

Voor en verticale (vierkante) lay-out:

– 160 px x 160 px

In dit artikel leert u hoe u een logo voor uw blog ontwerpt en het toevoegt aan uw website.

Favicon afmetingen voor een website

A favicon is een klein pictogram voorzien van uw bedrijfslogo, de eerste letter in uw merknaam of een afbeelding die uw bedrijf of website identificeert.

U kunt favicons gebruiken in de volgende afmetingen:

– 16 px x 16 px
– 32 px x 32 px
– 48 px x 48 px

Dit verhelderende artikel zal u duidelijke aanbevelingen geven over het maken van een favicon en het uploaden ervan naar uw website.

favicon preview logaster

Logo afmetingen voor drukwerk

Als het gaat om het afdrukken van uw bedrijfslogo, is het belangrijkste niet de afmetingen maar het formaat van uw logo. De beste vectorformaten zijn PDF, SVG, en EPS. Waarom vector gebruiken en geen raster? De reden hiervoor is dat een vectorlogo (zowel een volledig beeld als de afzonderlijke delen ervan) gemakkelijk te bewerken is. Bovendien behoudt een vectorlogo zijn kwaliteit wanneer het meerdere malen wordt opgeschaald, wat zeer belangrijk is bij het drukken.

Als u uw logo in een vectorformaat hebt opgeslagen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het format dat u moet kiezen voordat u uw ontwerp nar een drukkerij brengt.

Als u een rasterafbeelding gebruikt (lees hier over het verschil tussen het raster- en vectorformaat), hoe groter uw afbeelding, hoe beter.

Om deze reden raden wij u aan om een 500рх (of meer) logo te gebruiken voor kleine lettertjes (bijv. souvenirs) en een 1024px logo (of meer) voor grote letters.

Hoe verander ik de afmetingen van mijn logo?

Als u het formaat van uw logo moet aanpassen, heeft u verschillende opties:

  • gebruik Photoshop of een gelijkaardig grafisch programma;
  • gebruik de Logaster logo maker (voor door Logaster gegenereerde emblemen);
  • geef opdracht aan een freelance designer.

De laatste optie is de gemakkelijkste. Als u niet krap bij kas zit, kunt u een betrouwbare freelancer vinden en hem vragen om de grootte van uw logo aan te passen voor een redelijke vergoeding.

Als u de Logaster-tools hebt gebruikt om uw logo te maken, kunt u het verder gebruiken om de afmetingen van uw kunstwerk te veranderen. Met Logaster kunt u alles op één plek doen!

Als u geïnspireerd bent door uitdagingen en u wilt beeldbewerkingssoftware gebruiken, bekijk dan deze video tutorial:

Als u niet vertrouwd bent met het werken in grafische programma’s, aarzel dan niet om hulp te zoeken bij gebruiksvriendelijke onlinediensten, zoals:

  • Picresize.com
  • Resizeimage.net
  • Sproutsocial.com

Wij hopen dat u met onze praktische tips uw bedrijfslogo met succes in verschillende contexten kunt gebruiken, waaronder een website, sociale platforms, drukwerk, enz. In dit artikel vindt u de optimale logo afmetingen voor verschillende doeleinden. Met Logaster is het aanpassen van de grootte van uw ontwerp een kwestie van enkele minuten. Vergeet bijgesneden of onleesbare afbeeldingen! Uw logo zal er overal waar u het wilt weergeven mooi uitzien!

Meer hulpbronnen:

Facebook
LinkedIn
YouTube
Mobile App Icons:
iOS Design Themes
App Icon Maker

author_image

Content marketing specialist bij Logaster. Heeft kennis van zaken en deelt deze kennis graag met anderen. Gepassioneerd door succesverhalen van bekende merken. Verzorgt de interviews met Logaster’s belangrijkste klanten.

Volledig merkidentiteitspakket

Gebruik de Logaster-logomaker om uw bedrijf snel te starten. Typ uw bedrijfsnaam in en ontvang een professioneel merkpakket in 60 seconden! Probeer het - het is heel makkelijk!

At least 3 characters long.